Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Továreň v španielskom Martorelli bude vyrábať Audi A1

Audi produkuje svoje modely po celom svete. Po kladných referenciách na výrobu Audi Q3 v španielskom Martorell sem presunú tiež výrobu najmenšieho modelu A1.

Súčasné vozidlá Audi A1 produkujú v továrni v Bruseli. Začiatok výroby v španielskom meste Martorell však začne až v roku 2018, dovtedy sú potrebné úpravy súčasných výrobných liniek.

Audi tak vkladá do rúk Seatu ďalšiu výrobu svojho modelu, čo svedčí o spokojnosti so španielskou automobilkou vo výrobnom procese. Audi tiež týmto krokom pomôže využiť plný potenciál továrne v Martorell.

V tejto továrni vyrába Audi malé SUV Q3, ktoré po tejto zmene budú kompletizovať v maďarskej továrni Gyor. Výrobné haly v Martorell prekročili odhadovaný počet vyrobených Q3 zo 100 000 kusov na skutočne vyrobených 478 000 kusov.

Člen predstavenstva Audi AG, prof. Dr. Hubert Waltl, pochválil továreň v Martorell za dlhoročné dobré skúsenosti s prvotriednou výrobou modelu Q3. Z tohto dôvodu sa automobilka tiež rozhodla o presune výroby A1 z Bruselu.

Audi neoznámilo, čo spraví s voľnými výrobnými kapacitami v továrni v Bruseli. Z dôvodu nižších nákladov na výrobu v Španielsku však predpokladáme uzatvorenie továrne v Bruseli.

MM, Seat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov