Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Laserové svetlomety pre BMW 7

Po BMW i8 je BMW 7 ďalším modelom mníchovského výrobcu osobných automobilov, pre ktorý spoločnosť Osram dodáva laserové moduly do čelných svetlometov.

Ako dodávateľ osvetlenia pre BMW i8 bola spoločnosť Osram výrazne zapojená do vývoja laserových svetlometov. Táto nová technológia bola v rámci automobilového osvetlenia verejnosti prvýkrát predstavená v júni 2014. Ďalším krokom je nová vlajková loď – BMW 7, vybavená rovnakým laserovým modulom a doplneným ešte o tri vysoko výkonné LED diódy od firmy Opto Semiconductors, dcérskej spoločnosti Osram.

Laserové svetlomety sú ďalšou etapou v automobilovom osvetlení. Vďaka svojej vysokej svietivosti, ktorá je podstatne vyššia ako u akéhokoľvek iného dnes dostupného svetelného zdroja, a menším priestorovým požiadavkám, môžu byť svetlomety vyrobené ešte menšie, než doteraz. To otvára nové cesty, ako prostredníctvom dizajnu svetlometov výraznejšie opticky odlíšiť vozidlá a zvýšiť tak mieru rozpoznania značky. V súčasnosti ponúkajú laserové svetlomety najväčší dostupný dosvit svetelného lúča (až 600 metrov). Prináša to lepšiu viditeľnosť pre vodiča a tým aj vyššiu bezpečnosť cestnej premávky. V spojení s LED technológiou má táto kombinácia dizajnu a funkčnosti enormný potenciál.

Osram (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov