Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi RS Q3 Performance

Audi minulý rok pridalo do ponuky najvýkonnejšie varianty s prívlastkom Performance. Takéto automobily mali vyšší výkon motora a zmeny v interiéri aj exteriéri. Novinkou je na začiatku tohto roka model RS Q3 tiež s prívlastkom Performance.

Automobil Q3 netreba predstavovať. Toto kompaktné SUV jazdí po našich cestách v hojnom počte. Verzia RS Q3 je však o dosť vzácnejšia. Automobilke to však nestačilo a tak do výrobného programu pridali upravený model s prívlastkom Performance.

Radový päťvalcový motor tak disponuje maximálnym výkonom 270 kW (367 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 465 Nm, ktoré má vodič k dispozícii v rozmedzí od 1 625 do 5 550 ot./min. Športovo ladený model tak akceleruje z 0 na 100 km/h len za 4,4 sekundy.

Audi RS Q3 performance Audi RS Q3 performance

Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 270 km/h. Táto pohonná jednotka je vo svete motorizmu uznávaná, od roku 2010 totiž získala v prestížnom oceňovaní Engine of the Year 6-krát po sebe prvé miesto vo svojej kategórii.

Automobilka uvádza priemernú spotrebu 8,6 l/100 km, čo zodpovedá hodnote emisií CO2 203 g/km jazdy. Motor je spojený so 7-stupňovou prevodovkou S-Tronic. S úpravou naladenia pohonnej jednotky a prevodovky pomôže vodičovi systém Audi Drive Select.

Vozidlo spolieha na overený pohon všetkých kolies quattro. Svetlá výška je voči bežnému modelu o 20 mm nižšia. V ponuke je tiež športové odpruženie. Predný nárazník s veľkými nasávacími otvormi patrí k výrazným dizajnérskym činom.

Audi RS Q3 performance Audi RS Q3 performance

Vzadu zaujme difúzor a mriežka v lesklej čiernej farbe. Jedinečná farebná kombinácia v matnom titánovom vyhotovení bude dostupná výlučne pre tento model. V titánovej farbe sú tiež ozdobné prúžky na bočných oknách, vonkajšie kryty spätných zrkadiel alebo horný okraj difúzora.

Novinkou sú 20-palcové disky kolies s 5-timi dvojitými lúčmi. V interiéri ponúka Audi športové sedadlá v čiernej a modrej farbe s logom RS. Modré kontrastné prešívanie nájdeme tiež na športovom volante, radiacej páke alebo lakťovej opierke.

Oficiálne predstavenie novinky bude na marcovom autosalóne v Ženeve. Ihneď potom bude v ponuke so základnou cenou 61 000 €. Prvé dodávky automobilov začnú v druhom štvrťroku 2016.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov