Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi zvoláva do servisu kvôli airbagom

Kauza nefungujúcich airbagov od spoločnosti Takata sa zdala byť vyriešená. Tlačová správa od Audi však tvrdí opak, automobilka zvoláva do servisu viac ako 100 tisíc vozidiel.

Kauza nefungujúcich airbagov od spoločnosti Takata prepukla minulý rok. Japonský výrobca dodával niekoľko sto tisíc airbagov, ktoré v prípade dopravnej nehody neplnili svoju funkciu a neotvorili sa.

Najviac postihnutými značkami boli práve nemecké automobilky na trhu v USA. Opatrenie je jednoduché, potrebná je výmena všetkých dotknutých airbagov na náklady dodávateľa. To je však pre automobilky nepríjemná záležitosť.

Audi už situáciu vyriešilo a pre bezpečnosť majiteľov vyhlásilo zvolávaciu akciu. Tá sa týka približne 170 000 bližšie nešpecifikovaných modelov, ktoré automobilka vyrobila v rokoch 2005 až 2013.

Predbežná správa hovorí iba o vozidlách na trhu v USA, európske automobily pod zvolávaciu akciu nepatria. Audi k tomuto kroku donútil Americký úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA), ktorý nariadil prešetrenie kauzy nefungujúcich airbagov.

V správe tiež nie je uvedené, koľko celý proces v servise bude trvať a koľko z ceny opravy bude hradiť majiteľ. Podľa dostupných informácii však bude táto akcia bezplatná a povinná pre všetky dotknuté automobily.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov