Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeep oslavuje 75 rokov jubilejnými edíciami

Jeep oslavuje v tomto roku 75 rokov od začiatku výroby prvého modelu, legendy Willys. Pri tejto príležitosti pripravila automobilka jubilejné edície pre všetky svoje aktuálne predávané vozidlá.

Jeep Willys bol po prvýkrát predstavený v roku 1941. Tento ľahký terénny automobil slúžil najprv v armáde počas druhej svetovej vojny. Po skončení vojny ho však začali predávať aj bežným zákazníkom.

Odvtedy je Jeep legendou medzi terénnymi vozidlami, obdobne ako Land Rover Defender alebo Mercedes-Benz triedy G. Limitovaná edícia 75th Anniversary Edition bude k dispozícii pre všetky aktuálne dostupné modely Jeepu.

Jeep 75th Anniversary Edition Jeep 75th Anniversary Edition

Všetky vozidlá s touto edíciou budú mať exteriér lakovaný do zelenej farby (Sarge Green, Recon Green alebo Jungle Green podľa modelu) a bronzové elementy na karosérii. V tejto farbe budú dodávané tiež disky kolies. Výnimočný model zvýraznia tiež plakety 75th Anniversary.

Jeep 75th Anniversary Edition Jeep 75th Anniversary Edition

Jeep Wrangler a Wrangler Unlimited majú 17-palcové disky, predný a zadný nárazník a znak Jeepu v bronzovej farbe. Strecha má funkčné otvory pre vetranie kabíny. Kožené sedadlá majú sériovo dodávané vyhrievanie.

Jeep Grand Cherokee má nové mriežky chladiča a svetlomety. V bronzovej farbe budú exkluzívne 18-alebo 20-palcové disky, strešný nosič, háky na ťahanie alebo orámovanie hmloviek. Na látkových alebo kožených sedadlách bude znak 75th Anniversary.

Jeep 75th Anniversary Edition Jeep 75th Anniversary Edition

Model Cherokee ozvláštni exteriér s 18-palcovými diskami a rôznymi elementmi v bronzovej farbe. Sériová výbava bude mať dvojitú otváraciu sklenené strechu a rádio s 8,4-palcovým dotykovým displejom.

Jeep 75th Anniversary Edition Jeep 75th Anniversary Edition

Jeep Renegade bude stáť tiež na 18-palcových diskoch v bronzovej farbe. V tejto farbenej kombinácii bude tiež orámovanie hmloviek, strešný nosič a orámovanie zadných svetlometov. Jeep Compass bude mať rovnaké vybavenie, ku ktorému pridá kožený volant a prednú masku v bronzovej farbe.

Jeep 75th Anniversary Edition Jeep 75th Anniversary Edition

Pohonnou jednotkou bude 2,4-litrový motor spojený so 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Posledným upraveným modelom bude Jeep Patriot, ktorý bude mať 17-palcové disky a strešné lyžiny v bronzovej farbe. Pohonný systém bude obdobný, ako pri modeli Compass.

MM, Jeep

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov