Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford B-Max s novou edíciou a motorom

Ford B-Max je odvodený od väčšieho C-Maxu. Jeho predajné čísla však automobilku netešia a tak sa Ford rozhodol ponúknuť novú edíciu, s ktorou bude dostupný tiež nový motor.

Model B-Max je malé MPV, ktoré však zatiaľ na trhu veľa vody „nenamútilo“. Ford si od predajov B-Maxu sľuboval lepšie výsledky a tak sa ich snaží podporiť rôznymi spôsobmi. Do ponuky tak prichádza nová edícia a nová pohonná jednotka.

B-Max Colour Edition upúta zákazníka kontrastným exteriérom s čiernou strechou a jednou z 10 farieb karosérie. V ponuke sú tiež špeciálne dizajnové disky s priemerom 16 palcov a čiernym povrchom.

Zadné sklá sú zatmavené a vzadu pribudne malý spojler na hornej časti batožinových dverí. V interiéri bude hlasovo ovládaný systém SYNC s voliteľným 5-palcovým farebným displejom. Na výber bude tiež kontrastné prešívanie na hnedom čalúnení sedadiel.

Ford B-Max Colour Edition Ford B-Max Colour Edition

Nová edícia a nový motor budú dostupné od jari tohto roka. Na pohon bude môcť slúžiť už aj silnejšia verzia malého trojvalca Ecoboost so zdvihovým objemom 1,0 litra. Maximálny výkon je až 103 kW (140 k), čo predstavuje litrový výkon viac ako 100 k na liter objemu.

Automobil s touto pohonnou jednotkou zrýchli z 0 na 100 km/h za 10,4 sekundy a podľa automobilky spotrebuje len 5,0 l/100 km. To zodpovedá hodnote emisií CO2 116 g/km jazdy. V štandardnej výbave je tiež systém Start/Stop.

Ford B-Max Colour Edition Ford B-Max Colour Edition

Pre cestujúcich je novinkou prístupový systém Ford Easy Access. Model B-Max ponúka aj funkciu MyKey, ktorá umožní rodičom obmedziť mladých vodičov v rýchlej jazde a podporiť ich k bezpečnejšiemu vedeniu vozidla.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov