Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové MINI Clubman ALL4

Automobily s pohonom všetkých kolies sa tešia mimoriadnej obľube. MINI nechce zostať pozadu a pre svojho zástupcu s väčším batožinovým priestorom Clubman pripravila verziu s pohonom všetkých kolies.

Novinka MINI Clubman dostane v priebehu tohto roka nové verzie s prívlastkom ALL4, ktoré budú znamenať pohon všetkých kolies. Automobilka MINI sa tak dostane s týmto modelom do triedy vozidiel, kde bude ponúkať pohon všetkých kolies s netradičným párom zadných dverí.

S modelom Clubman ALL4 má tiež premiéru nová generácia systému pohonu všetkých kolies s elektrohydraulickou reguláciou. Tá má optimalizovanú hmotnosť a zvýšenú efektivitu. Viacdisková spojka Hang-On v zadnom diferenciáli prenáša krútiaci moment na zadné kolesá.

MINI Clubman ALL4 MINI Clubman ALL4

Pohonnými jednotkami sú na začiatku 2 motory so zdvihovým objemom 2,0 litra. Zážihová verzia ponúka 141 kW (192 k) a v sériovej výbave má 6-stupňovú manuálnu prevodovku. Automatická 8-stupňová prevodovka Steptronic je v opcii za príplatok.

Vznetový motor má 140 kW (190 k) a v sériovom vyhotovení 8-stupňový Steptronic. Táto prevodovka je dodávaná s pádlami na volante a funkciou Launch Control. K dispozícii je tiež ekologický režim Green s takzvanou voľnobežkou.

MINI Clubman ALL4 MINI Clubman ALL4

Automobil stojí na 17-palcových diskoch, za príplatok sú dostupné disky s priemerom až 19 palcov a dynamické tlmenie Dynamic Damper Control. Batožinový priestor ponúka objem 360 l a pri sklopení zadných sedadiel až 1 250 l.

Centrálna konzola obsahuje elektronickú parkovaciu brzdu, prístrojový panel je na stĺpiku riadenia a centrálny prístrojový panel v strede palubnej dosky má v ponuke rôzne zobrazenia. V príplatkovej výbave sú LED svetlomety, rôzne asistenčné systémy alebo exkluzívne doplnky John Cooper Works.

MM, Mini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov