Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Brilliance Automotive otvára novú továreň v Číne

BMW má po celom svete niekoľko tovární a pre vysoký dopyt stále zvyšuje výrobu alebo stavia nové výrobné miesta. Spoločnosť BMW Brilliance Automotive (BBA) oznámila otvorenie novej továrne na výrobu motorov v Číne.

Nová výrobná hala bude pre BMW vyrábať v motorárni najnovšie pohonné jednotky s 3 a 4 valcami. Druhá hala bude zlievareň. Zástupcovia automobilky tiež oznámili správu o začiatku výroby nových akumulátorov.

Sídlo továrne je v čínskom meste Shenyang v severovýchodnej časti krajiny. BBA je dlhoročným partnerom spoločnosti BMW a v dlhodobom horizonte má táto spoločnosť k dispozícii 2 000 vyškolených pracovníkov.

Pre BMW je to tiež ďalší míľnik v histórii a potvrdzuje úspešnú politiku spolupráce so subdodávateľmi a inými spoločnosťami. Podľa predsedu BBA, Yumina Qi , spravila spoločnosť veľký pokrok a schopnosť prehĺbiť prítomnosť na čínskom trhu.

BBA je uznávaný ako jeden z prémiových výrobcov v Číne. V súčasnosti produkujú 3 modely a najnovší z nich, 2 Active Tourer, začnú dodávať na čínsky trh v prvom kvartáli tohto roka. Kapacita továrne v Shenyang je 300 000 automobilov a v minulom roku tu vyrobili viac ako 287 000 vozidiel.

BMW Shenyang motoráreň BMW Shenyang motoráreň

Na slávnostnom ceremoniáli začiatku výroby bol prítomný člen predstavenstva BMW Oliver Zipse, zástupca BMW China Olaf Kastner, generálny riaditeľ Brilliance Automotive Yumin Qi a zástupcovia miestnej samosprávy.

Nové motory s technológiou TwinPower Turbo, ktoré tu začali produkovať, majú medzi zážihovými a vznetovými verziami až 60 % rovnakých dielov. Tento princíp používajú tiež motorárne v Mníchove, rakúskom Steyr a anglickom Hams Hall.

Zlievareň má ročnú kapacitu 15 000 ton hliníka a bohaté skúsenosti sem dodala továreň z nemeckého Landshute. Až 90 % piesku použitého na odlievanie môže byť opäť recyklovaného. Hliník sa však naďalej skvapalňuje pri teplote okolo 760 °C.

Inovatívne obrábanie LDS sa používa pre výrobu hliníkových kľukových skríň. Valce sú potiahnuté vrstvou železných častíc striekaných v kvapalnej forme. To prispieva k menšej hmotnosti a menšiemu treniu v motore.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov