Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svetová premiéra Volkswagen Tiguan GTE Active Concept

Novinka Volkswagen Tiguan GTE Active Concept mala výstavnú premiéru na autosalóne v Detroite. Automobilka tak predstavila možnosť pohonu plug-in hybrid v súčasnej (najnovšej) generácii Tiguanu.

Na severoamerickom autosalóne v Detroite predstavil okrem už prezentovaného elektromobilu tiež Tiguan GTE Active Concept, ktorý v sebe spája plug-in hybridnú sústavu a overený dizajn modelu. Ten prešiel modernizáciou a je tak opticky omladený.

Hlavným cieľom automobilky bolo spojiť plug-in hybridnú technológiu s off-road technológiami. Volkswagen tak nasleduje napríklad BMW alebo Mercedes-Benz, ktoré už obdobný systém v praxi predávajú.

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept Volkswagen Tiguan GTE Active Concept

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept tak dokáže jazdiť výlučne v elektrickom režime aj v ťažších adhéznych podmienkach. Spaľovacou pohonnou jednotkou je preplňovaný štvorvalec so zdvihovým objemom 1,4 litra.

Motor ponúka maximálny výkon 110 kW (150 k). Elektromotor na prednej náprave ho dopĺňa s výkonom 40 kW (54 k). Zadný elektromotor ponúkne až 85 kW (115 k). Výlučne v elektrickom režime prejde novinka 32 km.

Dojazd vozidla je 933 km. Automobilka však plánuje s plnou 64 l palivovou nádržou a nabitým akumulátorom s kapacitou 12,4 kWh. Tiguan GTE Active Concept však prináša tiež novinku do interiéru.

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept Volkswagen Tiguan GTE Active Concept

Novo vyvinutý informačný systém s 9,2-palcovou dotykovou obrazovkou je prvým systémom od Volkswagenu, ktorý nemá bežné otočné ovládače alebo gombíky. Ovláda sa pomocou gestikulácie a dotykovou obrazovkou.

Vzhľad konceptu podpisuje zvýšená svetlá výška a hliníková ochrana podvozka. Nový Tiguan začínajú predávať na domácom nemeckom trhu na jar. Koncept však zatiaľ nedostal oficiálny termín začiatku predaja.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov