Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Golf GTI Clubsport

Skratka GTI sprevádza modely Golf už od prvej generácie. Pri oslave 40. narodenín modelu Golf pripravil Volkswagen edíciu s názvom Clubsport, ktorá je dostupná výlučne pre verziu GTI.

Volkswagen Golf GTI je medzi bežnými Golfmi mimoriadnym osviežením a verzia Clubsport ho ešte viac zvýrazní. Volkswagen tento jubilejný model pripravil pre výročie 40 rokov od začiatku produkcie Golfu a v súčasnosti sa táto edícia dostáva na trh.

Volkswagen si uctil modely Golf GTI už pri príležitosti výročia 20., 25., 30. a 35. narodenín. V súčasnosti je to tiež najsilnejší model, ktorý Volkswagen so skratkou GTI ponúkal v sériovej produkcii.

Volkswagen Golf GTI Clubsport Volkswagen Golf GTI Clubsport

Na pohon slúži 2,0-litrový motor s preplňovaním a maximálnym výkonom 195 kW (265 k). Vodič však má k dispozícii zvýšený výkon na 213 kW (290 k), ktorý je dostupný na 10 sekúnd vďaka funkcii overboost.

V ponuke je tiež verzia so 6-stupňovou automatickou prevodovkou DSG, ktorá umožní Golfu GTI Clubsport zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy. V tejto konfigurácii má podľa automobilky priemernú spotrebu 6,9 l/100 km.

Volkswagen Golf GTI Clubsport Volkswagen Golf GTI Clubsport

Vpredu nájdeme nový podnárazník a zadný spojler pomáha k lepšiemu smerovaniu vzduchu. Predný nárazník má zväčšené otvory pre chladiaci vzduch a novinkou je tiež zadný difúzor. GTI Clubsport stojí na 18-palcových diskoch s dizajnom Belvedere.

Vnútri pribudli športové sedadlá s dizajnom GTI a multifunkčný volant potiahnutý Alcantarou, ktorý obsahuje logo GTI a červenú čiaru na úrovní 12 hodín.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov