Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Welt: vyše 150 000 automobilov

Kúpa nového vozidla je pre väčšinu zákazníkov dôvodom na úsmev. Automobilky sa tak snažia deň odovzdania nového modelu urobiť čo najvýnimočnejším. BMW ponúka možnosť prevziať si novinku v centre automobilky, v BMW Welt.

BMW Welt je miestom, kde sa stretáva minulosť so súčasnosťou. Automobilka ponúka možnosť prehliadky múzea s históriou značky, prehliadku výrobnej továrne a odovzdanie nového vozidla so vstupom do múzea.

BMW už touto formou predalo viac ako 150 000 vozidiel a jubilejným automobilom bolo 328i xDrive pre majiteľov z USA. BMW Welt s možnosťou odovzdania nových modelov bolo otvorené len v roku 2007.

Noví majitelia Shannon a Jared Lantz prišli do Mníchova zo Silver Spring v americkom štáte Maryland. V BMW Welte ich privítal vedúci návštevníckeho centra Oliver Rademacher a niekoľko zamestnancov, ktorí sa podieľali na výrobe ich vozidla.

BMW Welt 150 000 automobilov

Pre vedúceho BMW Weltu to bolo osobné jubileum, že v tak krátkom časovom horizonte dokázali osloviť 150 000 zákazníkov. Po odovzdaní kľúčov od nového automobilu mohli manželia pokračovať prehliadkou neďalekej továrne.

BMW Welt je tiež miestom prezentácie výnimočných udalostí. V septembri 2015 tu oslavovali 10 miliónov vyrobených modelov radu 3 a na konci októbra odovzdali prvému zákazníkovi novú vlakovú loď radu 7.

V minulom roku odovzdali viac ako 22 000 nových vozidiel a denne dokážu obslúžiť od 80 do 120 zákazníkov, vo výnimočných prípadoch až 160. Vrcholom odovzdávania je možnosť prejazdu po rampách z vyšných podlaží do ulíc Mníchova.

V roku 2015 privítalo BMW Welt 35 Kanaďanov, ktorí po kúpe a prehliadke múzea pokračovali s novým modelom objavovať najkrajšie miesta v Európe. Po šesťdňovom „tripe“, počas ktorého prešli viac ako 1 000 km, zorganizovalo BMW prepravu vozidla do ich domovskej krajiny.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov