Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar Land Rover vstupuje do Formuly E

Spoločnosť Jaguar Land Rover potvrdila svoje rozhodnutie o vstupe do motoristického športu Formuly E. Táto akcia poskytne testovacie podmienky pre najnovšie technológie.

Formula E je voči Formule 1 odlišná v jednej z najdôležitejších súčastí vozidla. Ide o motoristický šport s výlučne elektrickými monopostami. Jaguar Land Rover plánoval vstúpiť do motoristického športu a poslednou tlačovou správou oznámil vstup práve do Formuly E.

Automobilka tak bude kontinuálne vyvíjať nové elektrické pohonné systémy, ktoré majú predpoklad v budúcom použití v osobných vozidlách tejto značky. Inžinieri z Jaguar Land Rover budú spolupracovať priamo s továrenským teamom Jaguar.

Vstup automobilky je naplánovaný na jeseň 2016, teda do tretej sezóny Formuly E. Podujatie FIA Formula E je prvým svetovým Majstrovstvom výlučne elektrických vozidiel. Pôsobenie automobilky tak bude prínosom pre budúce elektrické automobily.

Jaguar Formula E Jaguar Formula E

Technický riaditeľ Jaguar Land Rover, Nick Rogers, je presvedčený, že v ďalších 5 rokoch bude v automobilovom svete viac zmien ako v posledných troch desaťročiach. Elektrifikácia vozidiel je bežnou súčasťou každodenného života a na tento trend reagovala pohotovo práve Formula E.

Automobilka zamestnáva viac ako 8 000 inžinierov a v Anglicku je najväčším investorom do výskumu a vývoja vo všetkých odvetviach podnikania. Dlhodobý vzťah so spoločnosťou Williams Advanced Engineering poskytne veľa skúseností.

Táto značka spolupracuje s Jaguarom na vývoji plug-in hybridného modelu C-X75. Podľa riaditeľa Formule E, Alejandra Agag, prinesie Jaguar do tohto motoristického športu základňu vášnivých fanúšikov. Budúca sezóna Formule E tak bude veľmi zaujímavá.

MM, Jaguar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov