Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Projekt máp Here má zelenú

Nemecká trojica Audi, BMW a Mercedes-Benz bude používať mapové podklady Here od spoločnosti Nokia. Na nedávnej schôdzke sa na tom dohodli zástupcovia všetkých troch výrobcov vozidiel.

Audi AG, BMW Group a Daimler úspešne uzatvorili akvizíciu v oblasti využitia mapových podkladov Here. Automobily týchto troch výrobcov tak budú používať rovnaké mapové podklady od spoločnosti Nokia.

Inteligentné mapy s reálnymi dopravnými údajmi a lokalizačnými službami predstavujú mobilitu budúcnosti. Všetky 3 automobilky poskytnú tiež svoje prostriedky na zdokonalenie digitalizácie mapového podkladu.

Noví akcionári tak predstavia vo svojich vozidlách mapy vo vysokom rozlíšení s informáciami o polohe v reálnom čase. Dátové senzory z vozidiel budú pravidelne aktualizovať podklady a prispejú k dokonalejšej aktualizácii máp.

V súčasnosti majú mapy Here dáta z viac ako 80 000 zdrojov a miliárd bodov záujmu. Aktívne pripojenie vozidiel urýchli generovanie nových informácii z okolí automobilov. Viac pripojených zariadení výraznejšie skvalitní mapové podklady.

Na celom svete jazdí viac ako 2 milióny osobných vozidiel od Audi, BMW a Daimleru, ktoré môžu zhromažďovať nové údaje. Až 4 z 5 predaných automobilov v Európe a Severnej Amerike má mapové podklady od Here.

V budúcnosti je plán takzvaného „videnia za roh“. Navigácie tak umožnia predvídať nebezpečenstvo na ceste a vopred informovať vodiča o prípadných problémoch. Cieľom je vytvoriť mapové podklady pre každodenný život bez obmedzenia.

MM, Audi, BMW, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov