Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar XE s pohonom všetkých kolies

Jaguar XE je novou konkurenciou pre nemecké trio Audi A4, BMW 3 a Mercedes-Benz C. V súčasnosti prichádza s novinkou v podobe pohonu 4×4 a novým multimediálnym systémom.

Pohon všetkých kolies je dostupný v novom modeli Jaguar XE od modelového roku 2017. V závislosti od trhu bude k dispozícii od začiatku jari 2016. Jaguar tak zabojuje o priazeň zákazníkov vyžadujúcich pohon 4×4.

Novinka AWD bude dostupná pre vznetový dvojliter s výkonom 132 kW (180 k) a zážihový trojliter s preplňovaným a výkonom 250 kW (340 k). Obe motorizácie budú spojené výhradne s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Systém Adaptive Response Surface dopĺňa pohon všetkých kolies a zabezpečuje vynikajúcu kontrolu nad vozidlom pri všetkých jazdných podmienkach. Technológia umožní upraviť tuhosť tlmenia a prispôsobiť tak vozidlo k jazdným podmienkam.

Novinkou vo výbave je tiež multimediálny systém s WiFi hotspotom, ktorý umožní pripojenie na internet. Meridian Digital Surround Sound System ponúka výkon 825 W a 17 reproduktorov. Lacnejší systém ponúkne 380 W a 11 reproduktorov. Základný dotykový displej s uhlopriečkou 8 palcov rozšíri systém InControl Touch Pro na 10,2 palca.

Jaguar XE AWD Jaguar XE AWD

Internetový hotspot umožní pripojenie k internetu až 8 zariadeniam v rovnakom čase. Pevný disk má kapacitu 80 GB a môže obsahovať pesničky, obrázky alebo dáta z navigácie. Systém navigácie dokáže čiastočne navigovať aj bez aktívneho GPS.

Pri strate signálu môže na základe analýzy dát zo senzorov vozidla určiť, kde sa vozidlo približne nachádza a vypočítať trasu z uložených mapových podkladov. Systém tiež po zadaní cieľa skontroluje stav paliva v nádrži a v prípade jeho nedostatku zvýrazní čerpacie stanice na zvolenej trase.

K dispozícii sú tiež stále overené vznetové pohonné jednotky so zdvihovým objemom 2,0 litra a výkonom 120 kW (163 k) alebo 132 kW (180 k). Táto motorizácie je tiež prvou vznetovou verziou, ktorú predávajú v Severnej Amerike.

Zážihové verzie reprezentuje štvorvalec so zdvihovým objemom 2,0 litra a výkonom 147 kW (200 k) alebo 177 kW (240 k). Trojlitrový preplňovaný zážihový šesťvalec ponúka 250 kW (340 k) a krútiaci moment 450 Nm.

MM, Jaguar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov