Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Boxster a Cayman: zmena názvu

Nemusíte sa obávať, Porsche Boxster aj Cayman zostávajú verné svojim názvom. Automobilka zmenila len interné označenie vozidiel na modelový rad 718.

Od modelového roku 2016 začína Porsche predávať modely Boxter a Cayman pod interným názvom 718. Toto pomenovanie je pre fanúšikov automobilky známe, tento typ vozidla predávali od roku 1957.

S ním dosiahlo Porsche niekoľko úspechov v renomovaných automobilových pretekoch. Od budúceho modelového roku tak budú mať toto označenie aj vozidlá Boxter a Caymann. Tie majú niekoľko technických aj vizuálnych podobností.

Do budúcnosti plánuje automobilka použiť v týchto vozidlách nové štvorvalcové boxer motory s preplňovaním. Roadster bude mať vyššiu cenu ako verzia Coupe, obdobne ako v prípade modelu 911.

Porsche 718 Cayman Porsche 718 Boxter

Tento modelový rad je pokračovateľom koncepcie štvorvalcových motorov od Porsche. Posledným pretekárskym modelom je 919 Hybrid LMP1 s 2,0-litrovým preplňovaným štvorvalcom. Automobilka s týmto vozidlom získala prvé a druhé miesto na pretekoch 24 hodín v Le Mans. S týmito víťazstvami otvorilo Porsche 919 Hybrid LMP1 automobilke nové vyhliadky do budúcnosti.

História radu 718 je tiež veľmi bohatá. Štvorvalce mali medzi vozidlami Porsche dlhú tradíciu. Modely 718 boli nástupcom legendárneho Porsche 550 Spyder. Porsche 718 zvíťazilo na 12-hodinových pretekoch v Sebringu v roku 1960 alebo na európskom Hill Climb Championship v rokoch 1958 až 1961. Model 718 RSK tiež zvíťazil v pretekoch 24 hodín Le Mans v roku 1958.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov