Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vynovená Toyota Verso

Model Verso vyvinuli priamo pre Európu. Toyota v súčasnosti pridala do sériovej výbavy nový systém a od modelového roku 2016 tiež ponúka modernizovaný interiér.

V segmente malých MPV vozidiel je silná konkurencia. Toyote Verso sa však darí, od začiatku predaja v roku 2002 získala viac ako 700 000 zákazníkov. Model Verso spĺňa rôznorodé požiadavky majiteľov MPV.

Kompaktné vonkajšie rozmery skrývajú výnimočnú priestrannosť interiéru. Viacúčelové sedadlá Easy Flat ponúkajú vysokú mieru variability. S modelovým rokom 2016 prináša Toyota tiež modernizovaný interiér.

Do sériovej výbavy pribudne systém Toyota Safety Sense, ktorý v sebe obsahuje predkolízny systém, upozorňovanie pred nechceným vybočením z pruhu a automatické diaľkové svetlomety. Predkolízny systém pracuje v rozsahu rýchlostí od 10 do 80 km/h.

Detekuje vozidlo vpredu a znižuje riziko nárazu zozadu. Systém akusticky a vizuálne upozorňuje vodiča na možnosť nehody, v prípade nečinnosti aktivuje brzdový systém a zníži rýchlosť o približne 30 km/h alebo ho zastaví.

Toyota Verso Toyota Verso

Lane Departure Alert upozorňuje na vybočenie z jazdného pruhu akusticky aj vizuálne. Automatické diaľkové svetlomety detekujú vozidlá pred Versom a stlmia dosvit diaľkového režimu. Vylepšený multimediálny systém Toyota Touch 2 má väčšiu 7-palcovú dotykovú obrazovku.

Navigačný systém Toyota Touch 2 Go a Toyota Touch 2 Go Plus vylepší niekoľko nových funkcií. K dispozícii je tiež nová farba exteriéru Platinum Bronze a nové dizajny 16- a 17-palcových diskov. Automobil je stále dostupný s 1,6-litrovým vznetovým a 1,6-litrovým alebo 1,8-litrovým zážihovým motorom.

Modernizovaný interiér má nový kožený volant a radiacu páku. Na stredovej konzole je nový farebný povrch. Konštruktéri zmenili čalúnenie sedadiel. K dispozícii je tiež kožené čalúnenie pre vyššie línie výbavy.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov