Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota predala v Európe milión hybridov

Hybridná technológia je v súčasnosti medzičlánkom medzi pohonom spaľovacím motorom a plne elektrickým vozidlom. Toyota je v tejto oblasti priekopníkom. V Európe už dodala zákazníkom milión hybridných automobilov.

Na konci roka 2015 tak Toyota získala výrazná míľnik v odbyte hybridných modelov. Európskemu zákazníkovi odovzdala už miliónty hybrid predaný v Európe. Úspechom je tiež odbyt viac ako 200 000 hybridov v roku 2015.

Šťastným novým majiteľom bol Victor Dugonics, ktorý si kúpil Toyotu Auris Hybrid. Pri preberaní vozidla na predajni mu zástupcovia automobilky ponúkli druhú Toyotu Auris Hybrid na 1 rok úplne zadarmo.

Nový majiteľ sa rozhodol pre hybridnú Toyotu kvôli svojej práci. Pracuje v spoločnosti, ktorá prevádzkuje hybridné autobusy. Tie ho zaujali tak, že sa rozhodol kúpiť nový hybridný automobil. Najvýhodnejšou voľbou bola práve Toyota Auris Hybrid.

Tento rok je pre automobilky výnimočný. V auguste oznámili zástupcovia spoločnosti, že na celom svete predali s Lexusom viac ako 8 miliónov hybridov od začiatku predaja v roku 1997. Voči konvenčným automobilom ušetrili 58 miliónov ton CO2.

Toyota 1 milión hybridov v Európe Toyota 1 milión hybridov v Európe

Toyota predáva celosvetovo až 23 % zo svojej produkcie len hybridné automobily. V súčasnosti ponúka v Európe 14 hybridných modelov: Prius, Prius+, Prius Plug-in, Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sport, Camry Hybrid, Lexus CT 200h, GS 300h, GS 450h, IS 300h, LS 600h, RX 450h a NX 300h.

V Európe vyrábajú Yaris Hybrid, Auris Hybrid a Auris Hybrid Touring Sport. V roku 2014 predali v Európe z celej produkcie približne 20 % hybridných modelov. Približne 2/3 hybridných vozidiel predaných v Európe sa tu aj vyrobilo.

V januári pridajú do ponuky hybridnú RAV4. Koncept CH-R, ktorý predstavili na autosalóne vo Frankfurte mal tiež hybridný pohon. Do roku 2020 plánujú na celom svete ponúkať v každom segmente minimálne 1 hybridný model.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov