Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota dodala do Nemecka prvý Mirai

Výnimočný automobil Toyota Mirai, ktorý má vodíkový pohon, odovzdali prvému zákazníkovi v Nemecku. Vozidlo začína jazdiť v rodisku automobilov, v nemeckom Kolíne nad Rýnom.

Nedávno sme informovali o prvých dodávkach vozidiel Toyota Mirai do európskych prístavov, ktoré sú pripravené pre majiteľov v Európe. Noví zákazníci si už svoje vozidlá začali preberať a bol medzi nimi aj prvý nemecký zákazník.

Toyota Mirai je prvým sériovo vyrábaným sedanom na svete, ktorý má pohon na palivové články. Práve nový nemecký majiteľ, Nicholas W. Schües, je priekopníkom v oblasti vodíkových pohonov.

Už viac ako 27 rokov podporuje vodíkové technológie cez sieť Hamburg Hydrogen Society a Toyota Mirai je tak pre neho vstupenkou tejto technológie do reality. Podľa Schüesa sú vozidlá s palivovými článkami automobilmi budúcnosti.

Toyota Mirai Kolín nad Rýnom Toyota Mirai Kolín nad Rýnom

Tieto vozidlá sú bez škodlivých emisií a poskytujú v porovnaní s elektromobilmi vyšší reálny dojazd, približne 500 km. Keď Toyota predstavila model Mirai, Schües dlho nepremýšľal a išiel k predajcovi spísať objednávku na novinku.

Nový majiteľ dostal kľúče od výkonného viceprezidenta Toyota Motor Europe pre výskum a vývoj, pána Masahisa Nagata. Podľa neho je nutné presvedčiť širokú verejnosť o výhodách tohto druhu pohonu.

V súčasnosti má mesto na Labe a Alstery najrozsiahlejšiu sieť čerpacích staníc na H2. K dispozícii sú 4 stanice a v prvom štvrťroku 2016 plánujú otvoriť piatu. Nemecko je treťou krajinou po Veľkej Británii a Dánsku, kde Toyota predala prvé modely Mirai.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov