Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG A 45 s novou edíciou a rozšírenie výroby GLC

Mercedes-AMG A 45 4Matic tento rok inovovali a získal výkonnejší motor. Automobilka pri príležitosti zisku Pohára konštruktérov vo Formule 1 pripravila pre najmenší AMG model špeciálnu edíciu.

Mercedes-Benz oslavuje výsledok vo Formuli 1 novou limitovanou edíciou modelu A 45 AMG. Automobil s výnimočným motorom, ktorý má najvyšší litrový výkon medzi sériovo vyrábanými pohonnými jednotkami, ponúkne jedinečný dizajn.

Exteriér zvýraznili so zeleno čiernymi pruhmi cez celé vozidlo. Edícia World Champion Edition ďalej ponúkne čierne lesklé prvky a strešný spojler na piatych dverách. Mercedes-Benz ponúka špeciálnu farbu Mountain Grey Metallic, designo Mountain Grey Magno a Polar Silver Metallic.

Automobil stojí na 19-palcových diskoch s viaclúčovým dizajnom v titánovo šedej farbe so zelenými pruhmi. K ďalšej výbave patrí balík Night Package, športové sedadlá AMG Performance a balík AMG Exclusive Package.

V interiéri pribudne plaketa s nápisom Mercedes AMG Petronas Formula One Team, ktorá odlíši edíciu od bežných verzií. Športové sedadlá s čalúnením v koži Dinamica ponúknu prvotriednu bočnú oporu.

Mercedes-AMG A 45 Mercedes-AMG A 45

Na prístrojovej doske a sedadlách je zelené prešívanie, ktoré kontrastne dopĺňa Performance volant so zeleným prešívaním a značkou na 12-tich hodinách. Automobil poháňa 2,0-litrový preplňovaný štvorvalec s maximálnym výkonom 280 kW (381 k).

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 4,2 sekundy a v Nemecku štartuje na cene 65 402,40 €. Špeciálna edícia bude dostupná od januára do mája budúceho roka a jej počet je zatiaľ neobmedzený.

Mercedes-Benz tiež rozširuje výrobné kapacity pre triedu GLC, ktorá tento rok nahradila triedu GLK. O nový model je vysoký záujem a súčasné výrobné kapacity nestíhajú pokryť dopyt po vozidle.

Mercedes-Benz GLC

Automobilka tak rozhodla o výrobe novinky vo fínskom Uusikaupunki. Továreň v nemeckých Brémach však naďalej zostáva hlavným miestom výroby GLC. Podľa zmluvy s fínskou spoločnosťou Valmet Automotive budú GLC vyrábať od roku 2017.

S touto spoločnosťou automobilka spolupracuje už dlhodobejšie. Od roku 2013 tam vyrábajú triedu A a v roku 2016 plánujú vyrobiť až 100 000 kusov týchto vozidiel. Triedu GLC budú vyrábať v rovnakom množstve.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov