Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Range Rover oslavoval 45 rokov prejazdom cez papierový most

Range Rover je vo výrobe už 45 rokov. Automobilka sa rozhodla pre špeciálnu oslavu a postavila papierový most, po ktorom mal prejsť najnovší model Range Rover.

Range Rover je elitou medzi luxusnými SUV modelmi. Výrobca sa rozhodol pre propagáciu pri príležitosti výročia 45 rokov na trhu. Na autosalóne v Číne postavili papierový most, po ktorom luxusné SUV prešlo bez najmenšieho zaváhania.

Ručne postavený most z papiera stavali 3 dni a nepoužili žiadne skrutky alebo lepidlo. Most stál v starobylom čínskom meste Suzhou, ktoré má prezývku Benátky východu. Most postavil známa spoločnosť James Cropper PLC.

Vlajková loď Land Roveru, model Range Rover, je vo výrobe od roku 1970. O 2 roky neskôr to bol prvý automobil, ktorý prešiel Ameriku od severu na juh. Špeciálne upravený Range Rover vyhral prvú rally Paríž-Dakar v roku 1979.

Range Rover 45 rokov Range Rover 45 rokov

V roku 1981 prišiel na trh prvý štvordverový Range Rover. O 4 roky neskôr prekonal vznetový model 27 rýchlostných svetových rekordov. Od roku 1989 bol Range Rover celosvetovo prvým vozidlom s pohonom všetkých kolies, ktoré mohlo mať systém ABS.

V roku 1992 mal ako prvý automobil 4×4 elektronickú reguláciu pretočenia kolies. V roku 1994 prišla na trh druhá generácia a v roku 2001 tretia. O rok neskôr schádzal z výrobnej linky polmiliónty Range Rover.

Štvrtá generácia L405 prišla na trh v roku 2012. Priniesla do kategórie SUV celohliníkovú karosériu. V tomto roku vyrobili Range Rover s poradovým číslom 6 000 000. Luxusné SUV má tak dobré vyhliadky do budúcnosti.

Stavba mosta začala montážou drevených podpier. Papier, ktorý je na nich naukladaný, má výšku až 3,4 metra. Konštruktér Steve Messam, ktorý most projektoval, je umelcom zo severného Anglicka. Má za sebou niekoľko umeleckých diel, ako napríklad Beached (2007) alebo Carpet (2013).

MM, Land Rover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov