Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën E-Mehari je iný

Citroën potvrdzuje svoju ambíciu priniesť na trh optimisticky ladené vozidlá, ktoré sa líšia od ostatných.

Model E-Mehari patrí k histórii značky, ale mieri aj na budúcnosť. Je to nielen odkaz na ikonické vozidlo z roku 1968, ale oveľa viac: je veselý, elektrický štvormiestny kabriolet s moderným, zábavným štýlom.

Na jeho opis by sme mohli použiť slová nekonvenčný, dokonca vtieravý, štýlový … Ale Citroën E-Mehari je odvážny, aby priťahoval pozornosť zákazníkov, ktorí hľadajú alternatívne vozidlá s pozitívnym pohľadom na život a ohľaduplné k životnému prostrediu.

Nadväznosť na Mehari, legendárne vozidlo, ktoré zanechalo stopy na svojej dobe, dáva e-Mehari silnú identitu. Jeho vonkajší vzhľad má jedinečný optimistický dizajn s plnými teplými kontúrami a hladkými líniami, čím jasne potvrdzuje prináležitosť k značke  Citroën. Ponúka aj širokú škálu možností pre personalizáciu a tichú jazdu bez škodlivých splodín. Vyrábať ho budú v závode PSA Peugeot Citroën v Rennes a na trh príde na jar 2016.

E-Mehari odráža je kultové vozidlo, Méhari vzhľadom aj charakterom ako praktické auto, orientované na voľný čas. Rovnako ako Mehari, ktoré prišlo na trh pred 47 rokmi.

Súčasný nový kabriolet, so zvýšeným podvozkom pre jazdu v teréne, je vyrobený s karosériou z vylisovaných plastov, teda materiálu, ktorému nehrozí korózia. Má náter  pružných bezúdržbových lakov, ktoré vydržia menšie škrabance.

Hoci je E-Mehari jednoduché vozidlo, je vybavené pokročilou technológiou. Ide o elektrické vozidlo s technológiou batérií francúzskeej Bolloré Group. S jeho LMP® (Lithium Polymerovými batériami) kombinuje dlhý dojazd, spoľahlivosť a bezpečnosť. Maximálna rýchlosť je 110 km/h a dojazd v meste 200 kilometrov. Batérie možno plne nabiť do ôsmich hodín z 16 A, alebo za 13 hodín z domácej 10 A zásuvky.

PSA (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov