Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Macan GTS

Porsche predstavením modelu Macan rozbúrilo nadšencov značky. Model Cayenne však má dobré predajné úspechy a tak automobilka rozhodla o predaji nového menšieho SUV. Porsche však do ponuky pridalo výkonnejšiu verziu tak, ako sa na automobilku patrí.

Model Macan je menšie SUV, ktoré Porsche začalo predávať od roku 2014. Pod prednou kapotou sú umiestnené rôzne motory a dokonca tiež štvorvalec. V súčasnosti k nim však pribudne výkonnejšia verzia modelu S.

Porsche upravilo pôvodnú pohonnú jednotku a zvýšilo výkon na 265 kW (360 k). Krútiaci moment má hodnotu 500 Nm a tak je model GTS druhým najvýkonnejším modelom po verzii Turbo. Trojlitrový bi-turbo šesťvalec je spojený s dvojspojkovou prevodovkou PDK.

Macan GTS zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy a s príplatkovým balíkom Sport Chrono len za 5,0 sekundy. Maximálna rýchlosť je 256 km/h. Model GTS kombinuje jazdnú dynamiku Porsche s každodenným jazdením.

Športový podvozok má nižšiu svetlú výšku o 15 mm. Nové dizajnové disky RS Spyder s priemerom 20 palcov však na pohodlí rozhodne nepridajú. V interiéri nájdeme športové sedadlá s čalúnením v Alcantare.

Porsche Macan GTS Porsche Macan GTS

Obloženie palubnej dosky je tiež v koži Alcantara. V modeli Macan GTS oslavuje premiéru v SUV modeloch systém Porsche Communication Management (PCM). S voliteľným modulom Connect Plus ponúka online navigáciu s dopravnými informáciami v reálnom čase.

Vo vysokom lesku sú lakované niektoré dizajnové prvky exteriéru. Po prvýkrát je v príplatkovej výbave pre Macan systém Porsche Dynamic Light System Plus s LED svetlometmi. Ten zaručí prvotriedne osvetlenie vozovky pri všetkých jazdných režimoch.

Porsche s modelom GTS opäť potvrdzuje potešenie z jazdy a zdôrazňuje tvrdenie, že Macan je športovým vozidlom medzi kompaktnými SUV modelmi. Predaj začal na konci októbra s cenou 73 400 €.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov