Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW: sériová výroba 225xe Active Tourer

Druhým plug-in hybridným modelom bavorskej automobilky z továrne v Lipsku je BMW 225xe. Nedávno tam začali jeho sériovú výrobu. V tejto továrni už kompletizujú aj športový plug-in hybrid i8.

Obe vozidlá majú technológie eDrive a kombináciu elektromotora so spaľovacou pohonnou jednotkou.

Koncept tohto modelu spája veľký vnútorný priestor, všestranný interiér, kompaktné rozmery a vynikajúcu spotrebu paliva. Tá sa však bude v skutočnosti líšiť od výrobcom deklarovaných 2,0 l/100 km.

Tento údaj tak platí pre prvých 100 km s plne nabitými akumulátormi a môže sa časom zhoršiť. Technológie eDrive sú spojené s trojvalcovou pohonnou jednotkou, ktorá má zdvihový objem 1,5 litra a maximálny výkon 100 kW (136 k).

BMW 225xe AT BMW 225xe AT

Elektromotor pridá 65 kW (88 k) a celkový systémový výkon je 165 kW (224 k). Maximálny krútiaci moment vrcholí hodnotou 385 Nm. K nízkej priemernej spotrebe patria tiež nízke hodnoty emisií CO2, konkrétne 46 g na km jazdy.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 6,7 sekundy a maximálna rýchlosť je 202 km/h. Dojazd na elektrický režim je 41 km a maximálna rýchlosť na tento režim je 125 km/h. Automobil má inovatívny pohon všetkých kolies.

Predné kolesá poháňa spaľovací motor a zadné kolesá elektromotor. Batožinový priestor s akumulátorom nemá obmedzenú kapacitu ani nosnosť. Batérie je možné nabiť z domácej elektrickej siete za 3 hodiny a 15 minút.

Štandardne je k vozidlu dodávaný nabíjací kábel. Technologický balík BMW 360° Electric umožní rýchlejšie nabíjanie za 2 hodiny a 15 minút. Karta ChargeNow slúži na bezhotovostné platby za nabíjanie.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov