Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová Lancia Ypsilon

Automobilka Lancia v súčasnosti prakticky len prežíva. V ponuke má jediný automobil, model Ypsilon, ktorý však neláme predajné úspechy. Lancia sa rozhodla pre jeho inováciu a predstavila novú generáciu.

Lancia bola v minulosti známou a uznávanou automobilkou. Dnes sú však modely Delta Integrale alebo Stratos len spomienkou. Lancia to však nevzdáva a stále produkuje 1 model, malý Ypsilon, ktorý získal novú generáciu.

Nová generácia je však silné slovo, Lancia model len mierne modifikovala. Tento rok oslavoval model svoje 30. výročie, keď v roku 1985 začal schádzať z výrobných pásov ako Lancia Y10. Posledná generácia v súčasnosti už len prežíva a je stále otázne, čo s ňou Fiat zamýšľa do budúcnosti.

Od roku 1985 do súčasnosti sa však predalo viac ako 2,7 milióna modelov Ypsilon a Y10. Lancia model inovovala a očakáva aspoň mierne pozdvihnutie slabých predajov. Novinka bude naďalej ponúkať 3 línie výbavy: Silver, Gold a Platinum.

Lancia Ypsilon Lancia Ypsilon

Na výber budú 2 zážihové motory na benzín, model 1,2 s výkonom 51 kW (69 k) a 0,9 TwinAir s výkonom 63 kW (85 k). Ten bude v ponuke s poloautomatickou prevodovkou. Vznetová verzia 1,3 Multijet bude mať 69 kW (95 k).

Alternatívne ponuky budú s motorom 1,2 na LPG s výkonom 51 kW (69 k) a dvojvalec 0,9 TwinAir na CNG s výkonom 59 kW (80 k). Tieto motorizácie ponúknu nízke hodnoty CO2 a budú tak v niektorých štátoch daňovo zvýhodnené.

Model Ypsilon je malé vozidlo s rozmermi 3 840 x 1 680 x 1 520 mm. Rázvor náprav je 2 390 mm. Tieto rozmery predurčujú automobil na mestské jazdy. Nový dizajn prináša niekoľko zmien v prednej časti vozidla.

Predná maska chladiča je voči predchodkyni menšia a zväčšil sa spodný otvor na chladenie medzi hmlovými svetlometmi. Do ponuky pribudli 2 nové farby: Ivory Chic a Blud i Blu. K dispozícii sú tiež pôvodné metalizované a pastelové farby.

Lancia Ypsilon Lancia Ypsilon

Nové vzory čalúnenia s dizajnom Degrade alebo Chevron zvýraznia modernizovaný model. Stredový tunel je kompletne prepracovaný s novými priehradkami, ktoré pridajú 3 l objemu k doterajším priehradkám.

V štandardnom vyhotovení je informačný systém UconnectTM pre verziu Gold s 5-palcovým dotykovým displejom, ovládaním na volante a hlasovým ovládaním. K dispozícii budú rôzne multimediálne systémy, ako napríklad DAB tuner, rádio DAB s navigáciou alebo ovládanie funkcií vozidla cez smartphone.

MM, Lancia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov