Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar F-Pace

Jaguar nechce ignorovať obľubu SUV a reto rozhodol o vývoji nového vozidla. Jaguar F-Pace tak bude prvým SUV modelom automobilky, ktorý už dlhodobo testovala.

Prednedávnom sme informovali o testovaní novinky F-Pace v chladných oblastiach Škandinávie a tropických oblastiach Dubaja. Model testy zvládol a tak ho automobilka oficiálne predstavila a ponúkla verejnosti.

Po koncepte C-X17 tak prichádza na trh prvý model Jaguaru s vyššou svetlou výškou a génmi SUV. Prvé predstavenie bolo na autosalóne vo Frankfurte. Automobilka novinku radí do kategórie crossoverov, priama konkurencia v podobe Audi, BMW a Mercedes-Benz však nezostane ušetrená.

Najsilnejšou pohonnou jednotkou v ponuke bude vidlicový šesťvalec preplňovaný kompresorom s výkonom 283 kW (380 k). Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 5,1 sekundy. V sériovej výbave bude mať kované 22-palcové disky alebo full-LED predné svetlomety.

Jaguar F-Pace Jaguar F-Pace

Novinka ponúkne batožinové priestor 650 l. Systém InControl Touch Pro System pracuje s 10,2-palcovou dotykovou obrazovkou a výkonným štvorjadrovým procesorom. K dispozícii je tiež Wi-Fi hotspot. Navigačný systém zobrazuje údaje aj v 3D na 12,3-palcovej HD obrazovke na prístrojovom paneli.

Automobil je dlhý 4 731 mm a rázvor je 2 874 mm. Elegantný profil a krátky predný previs evokujú športový model. Konštrukcia vozidla sa spolieha na 80 % hliníkových dielov. V ponuke so 132 kW (180 k) vznetovým šesťvalcom tak vyprodukuje len 129 g CO2 na km jazdy.

Jaguar F-Pace Jaguar F-Pace

Predná náprav využíva dvojité lichobežníkové zavesenie a zadná náprava viacprvkové zavesenie. Systém Dynamics umožní nastavenie vozidla pre odozvu pedálu akcelerátora, tuhosti podvozka a riadenia.

Za príplatok budú dostupné najmodernejšie technologické prvky, ako napríklad: laserový Head-Up displej, ochrana pred vybočením z jazdného pruhu, udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu alebo full-LED predné svetlomety.

MM, Jaguar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov