Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Mini Cabrio

Najnovšia generácia Mini je na trhu už niekoľko mesiacov a postupne sa do výroby dostávajú nové verzie. V súčasnosti sa začína predávať model Mini Cabrio.

Malý automobil bez strechy je kombinácia pre slnečný deň plný dobrej nálady. Mini je automobilka, ktorá dokáže vyrobiť malé a dizajnovo zaujímavé modely s puncom jedinečnosti. Takým je aj nové Mini Cabrio.

Novinka preberá dizajn bežnej verzie Mini. Exteriér teda ponúka športovú eleganciu a vkus, aký poznáme od britskej značky. Kruhové svetlomety, zadné svetlá s chrómom, hexagonálne mriežky chladiča alebo veľa možností individualizácie, to sú znaky Mini.

Kvalitná textilná strecha s plne automatickým zatváraním a otváraním je jedinečným znakom nového Mini Cabrio. Otváranie a zatváranie zvládne elektrický mechanizmus za 18 sekúnd a vodič môže ísť maximálnou rýchlosťou 30 km/h.

V zadnej časti je integrovaná ochrana pred prevrátením vozidla. Nové Mini Cabrio voči predchodcovi narástlo do všetkých smerov. Je dlhšie o 98 mm, širšie o 44 mm a vyššie o 1 mm. Rázvor predĺžili o 28 mm.

Mini Cabrio Mini Cabrio

V interiéri sú sedadlá s väčším rozsahom nastavenia a pohodlnejším nastupovaním. Objem batožinového priestoru zväčšili o 25 % na 215 l so zatiahnutou strechou a 160 l s otvorenou strechou.

Interiér je charakteristický kruhovými displejmi a špecifickým čalúnením. Voliteľný je LED displej alebo červené štartovacie tlačidlo motora. Pri uvedení na trh bude novinka k dispozícii s 3 motormi.

Mini Cooper Cabrio má 3-valcový motor s maximálnym výkonom 100 kW (136 k) a krútiacim momentom 220 Nm. Zrýchli z 0 na 100 km/h za 8,8 sekundy a priemerná spotreba je 4,9 až 5,1 l/ 100 km.

Mini Cooper S Cabrio využíva dvojlitrový štvorvalec s výkonom 141 kW (192 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 280 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 7,2 sekundy a priemerne spotrebuje 6,0 l/100 km.

Mini Cabrio Mini Cabrio

Milovníci vznetových motorov majú k dispozícii Mini Cooper D Cabrio s trojvalcovým motorom. Maximálny výkon je 85 kW (116 k) a krútiaci moment 270 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je 9,9 sekundy a priemerná spotreba 3,9 l/100 km.

Na výber je 6-stupňová manuálna alebo automatická prevodovka Steptronic, pre verziu S s pádlami pod volantom. Automobil bude stáť na 15- alebo 16-palcových diskoch (podľa motorizácie), za príplatok budú dostupné disky s priemerom až 18 palcov.

Pre Mini Cabrio bude k dispozícii po prvýkrát niekoľko nových technologických prvkov. Za príplatok budú na výber LED predné svetlomety , Head-Up displej alebo parkovací asistent. Multimediálny systém bude podporovať viaceré dostupné druhy pripojenia.

MM, Mini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov