Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Beetle Dune

Volkswagen predstavil na autosalóne v Los Angels model Beetle Dune, ktorý je tretím modelovým radom Beetlu. S dizajnom off-roadu prichádza novinka osloviť nových zákazníkov na oboch kontinentoch.

Volkswagen zamieril s novinkou medzi crossovery, kam model tiež oficiálne zaradil. Automobil vzhľadom pripomína legendárne plážové buginy Baja California. Dizajnéri zmenili predný nárazník, ktorý má väčšie otvory a čierne plasty v prednej časti.

Centrálna mriežka chladiča má strieborné orámovanie. Pri bočnom pohľade zaujmú veľké 18-palcové disky kolies s matným lakovaním. Bočné prahy sú širšie a poskytnú lepšiu ochranu pred odlietajúcimi kamienkami.

Beetle Dune je možné objednať vo verzii kupé aj kabriolet. Konštruktéri zvýšili svetlú výšku voči bežným modelom o 10 mm. Vzadu pribudol spojler v lesklej čiernej farbe a nový nárazník s difúzorom.

Volkswagen Beetle Dune Volkswagen Beetle Dune

Nové zadné LED svetlomety vytvoria futuristický vzhľad. Do ponuky farieb pribudla žltá Sandstorm Yellow Metallic a bronzová Dark Bronze Metallic. Verzia kupé bude tiež dostupná s čiernou strechou, kabriolet bude mať na výber len čiernu látkovú strechu.

V interiéri pribudnú ozdobné elementy vo farbe karosérie a kontrastné prešívanie na športových sedadlách. Čalúnenie, panely dverí a stropná látka budú v čiernej farbe. Vo výbave nájdeme najnovšie informačné systémy s digitálnym rádiom alebo Bluetooth rozhraním.

V opcii bude audio systém od výrobcu Fender s 10-kanálovým zosilňovačom a 400 W výstupným výkonom. V Európe budú v ponuke 3 zážihové a 2 vznetové pohonné jednotky. Zážihové motory majú výkon 77 kW (105 k), 110 kW (150 k) a 162 kW (220 k).

Vznetové verzie dosiahnu maximálny výkon 81 kW (110 k) a 110 kW (150 k). Predaj začal 19. novembra a v Nemecku štartuje s cenou 23 625 € vo verzii kupé a 27 800 € vo verzii kabriolet.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov