Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Alaskan

Renualt predstavil zaujímavý model, ktorý zabojuje o priazeň zákazníkov predovšetkým na trhoch v Južnej Amerike a Afrike. Novinka je však veľmi zaujímavá a tak vám prinášame o nej informácie.

Renault načrtol modelom Duster Oroch ďalšie napredovanie značky na trhoch v Južnej Amerike a Afrike. Modelom Alaskan posúva hranice ešte ďalej. Pre značku predstavujú pick-upy tretinu predajov ľahkých úžitkových vozidiel (LCV).

Počas posledných 17 rokov si Renault vybojoval silnú základňu týchto modelov práve v Južnej Amerike a Afrike. Model Alaskan však môže mať globálny dosah a nie je tak vylúčený jeho ďalší predaj na trhoch v Európe a Ázie.

Najväčšou výhodou novinky je podľa automobilky užitočné zaťaženie až 1 t. Predná časť zaujme veľkým logom a predným grilom spájajúcim svetlomety. Tie majú tvar písmena C a po novom môžu mať technológiu LED.

Predný nárazník v spodnej časti obsahuje ochrannú nábehovú lištu a po bokoch sú umiestnené hmlovky. Zaujímavým dizajnérskym riešením sú spätné zrkadlá. Modré a žlté detaily zladia exteriér vozidla s prvkami interiéru.

Dizajn sa tak stále drží segmentu pick-upov. Niektoré detaily však prinášajú prvky osobných vozidiel. Na pohon bude slúžiť vznetový motor s twin turbom a 4 valcami. Pohonná jednotka bude odvodená od tých, ktoré poháňajú Master.

Motor bude uložený pozdĺžne a bude poháňať zadné kolesá tak, ako je to u pick-upov zvykom. Renault prezentuje s novou motorizáciou bezkonkurenčnú spotrebu paliva a emisií CO2. Konkrétne údaje však neprezradil.

Renault Alaskan Renault Alaskan

Automobil je určený pre podnikateľov, na aktivity vo voľnom čase a aj pre každodenné používanie. Užitočné zaťaženie 1 t má novinka s 5 členmi posádky. Alaskan je tiež ideálnym spoločníkom pri tzv. road-tripoch. Pre nahrávanie videa okolitej krajiny je v spätnom zrkadle umiestnená kamera.

Vysoká svetlá výška zabezpečí ľahké používanie v každodennej premávke. Renault prezradil, že model bude mať prijateľný komfort aj na 21-palcových diskoch. Oficiálne predstavenie je naplánované na prvú polovicu roka 2016.

Renault tiež predstavil služby a produkty Renault Pro+. Tie ponúkajú vozidlá presne na mieru zákazníkov, inovácie vo zvyšovaní bezpečnosti vozidiel alebo služby, ktoré spoja zákazníkov s dodávateľmi prostredníctvom internetu.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov