Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Cayman Black Edition a GT4 Clubsport

Porsche predstavilo limitovanú edíciu modelu Cayman, ktorý sa bude odlišovať v estetických detailoch. Inžinieri tiež vyvinuli novú pretekársku verziu Caymanu s názvom GT4 Clubsport.

Model Cayman vníma veľa ľudí ako vstupenku do sveta Porsche. Na podporu predaja automobilka predstavila limitovanú edíciu s názvom Black Edition, ktorá na domácom trhu začína s cenou 59 596 €.

Verzie Black Edition už Porsche predstavilo v modeloch Boxter a 911 Carrera s pohonom zadných aj všetkých kolies a tiež vo verzii kupé a kabriolet. Kombinácia čierneho laku a čiernych športových sedadiel nechajú vyniknúť farebným detailom.

V sériovej výbave bude navigačný systém, parkovací asistent, kolesá so športovým dizajnom a priemerom 20 palcov. Bi-xenónové svetlomety s funkciou PDLS (Porsche Dynamic Light System) a strieborné orámovanie okien prezradí verziu Black Edition zvonku.

Pohonnou jednotkou bude 2,7-litrový boxer motor s maximálnym výkonom 202 kW (275 k). Predaj limitovanej edície začal minulý mesiac a automobilka zatiaľ neprezradila presný počet dostupných kusov.

Verzia GT4 Clubsport však ponúka základ pre iných zákazníkov. Svetovú premiéru bude mať na autosalóne v Los Angels 18. novembra. Boxer motor so zdvihovým objemom 3,8 litra ponúkne 283 kW (385 k).

V strede umiestnená pohonná jednotka pomôže k dokonalému rozloženiu hmotnosti. Dvojspojková prevodovka s radením na volante a mechanický samosvorný diferenciál uľahčia rýchle výjazdy z miesta a zo zákrut.

Brzdový systém má na všetkých kolesách oceľové kotúče s priemerom 380 mm. So zvarenou bezpečnostnou klietkou má Cayman GT4 Clubsport pohotovostnú hmotnosť len 1 300 kg. Šesťbodové bezpečnostné pásy upevnia telo vodiča a spolujazdca pri všetkých rôznych preťaženiach.

Objednávky na nové Porsche Cayman GT4 Clubsport prijíma Porsche Motorsport v meste Weissach alebo pre americký trh v Porsche Motorsport North America. Automobil už dostal homologizáciu pre Pirelli World Challenge, Pirelli GT3 Cup Trophy USA alebo Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov