Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda odovzdá Polícii ČR nové vozidlá

Spolupráca automobiliek so štátnymi službami patrí k najtradičnejším. Škoda napr. pravidelne dodáva svoje vozidlá Polícii ČR.

Vozidlový park Polície ČR sa tak rozrastie o nové automobily. Škoda ich na základe spolupráce dodá so zážihovými pohonnými jednotkami a budú slúžiť prevažne na zásahy a dohliadanie poriadku.

Na predaní automobilov 2. novembra nechýbali zástupcovia Polície ČR s policajným prezidentom brigádnym generálom Tomášom Tuhým. V zákazníckom centre Škoda Auto v Mladej Boleslavi prevzali prvých 64 z celkom 477 nových automobilov.

Mladoboleslavská automobilka vyhrala tender na nové vozidlá v júni tohto roka. Prevzatie nových Octavii je súčasťou obnovy vozidlového parku v rokoch 2008 až 2011. Nové modely majú farebnú kombináciu striebornej s reflexnou modrou a žltou.

Podľa policajného prezidenta potrebujú policajti k svojej práci kvalitný a spoľahlivý vozidlový park. Automobily Škoda už takto slúžia niekoľko rokov a policajti sú s nimi spokojní. Výrazné reflexné prvky zvyšujú bezpečnosť policajtov v premávke a pri zásahoch.

Nové modely Škoda Octavia poháňajú motory 1,8 TSI s výkonom 132 kW (180 k) a 1,4 TSI s výkonom 110 kW (150 k). Výbava vychádza z línie Active a má navyše niekoľko špeciálnych prvkov. Voči bežným Octaviam majú navyše LED svetelnú rampu s programovateľným displejom, modré LED svetlá vpredu a vzadu a bezpečnostnú uzamykateľnú schránku na zbrane.

Zadné sklá sú od výroby zatmavené, vozidlá majú rozšírenú elektroinštaláciu pre pripojenie externých spotrebičov (5 x 12 V a 1 x 230 V) a rozšírené LED osvetlenie interiéru. Nové vozidlá tak budú spĺňať nároky Polície ČR, v službách ktorej sú už od roku 1993.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov