Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi A5 DTM

Audi pripravilo na počesť víťazných pretekov v šampionáte DTM pre model A5 limitovanú edíciu s názvom DTM. Obmedzený počet vozidiel začali vyrábať už minulý mesiac.

Na počesť šampionátu DTM pripravilo Audi v poradí už tretiu limitovanú edíciu s názvom DTM. V súčasnosti automobilka upravila model A5. Dvojdverové kupé tak bude dizajnovo výnimočnejšie.

Na pohon bude slúžiť vidlicový šesťvalec 3,0 TDI s maximálnym výkonom 180 kW (245 k). Krútiaci moment bude mať maximálnu hodnotu 580 Nm. Dvojdverové kupé tak zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,9 sekundy a maximálna rýchlosť bude elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Priemerná spotreba však bude podľa výrobcu len 6,3 l/100 km, čomu zodpovedajú emisie CO2 162 g/km. Motor bude spojený so 7-stupňovou automatickou prevodovkou S-Tronic, ktorá prenesie krútiaci moment na všetky kolesá cez pohon quattro.

Audi A5 DTM Audi A5 DTM selection

Dizajn automobilu pozmenili a tak na predných dverách a zadnom okne pribudnú nálepky DTM, quattro a Audi Sport. Špeciálna červená farba Misano red finish zvýrazní dynamický potenciál vozidla.

Nové hliníkové disky s piatimi dvojitými lúčmi v matne titánovom dizajne budú obuté do pneumatík s rozmerom 265/30 R20. Do interiéru pribudnú tónované sklá a dekoračné prvky v červenej Misano farbe. Sedadlá budú mať červené prešívanie, ktoré pribudne tiež na koženom volante. Pedále budú z nerezovej ocele.

Audi z obmedzenej edície vyrobí len 50 kusov. Pôjde tak o veľmi výnimočnú ponuku. Cena na nemeckom trhu začína na 74 540 €. Predchádzajúce špeciálne edície DTM, sedan A4 z roku 2005 a A5 Coupe z roku 2013, sú už dnes vysoko cenené. Novinka sa k nim onedlho pridá.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov