Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda SmartGate: pripojenie nového tisícročia

Mnoho ľudí používa takzvané smarpthony. Ich využiteľnosť sa však nekončí len telefonovaním a kvalitným fotoaparátom. S vlastnou softwarovou platformou dokážu zobrazovať napr. aj údaje o vozidle.

Škoda sleduje dnešný trend a ponúka riešenie prepojenia automobilu so smartphonom alebo tabletom. Systém SmartLink umožnuje zobrazovať funkcie telefónu na displeji vozidla a aplikácia SmartGate umožní prístup k údajom o vozidle z bežného smartphonu.

S novou funkciou SmartGate tak môže užívateľ zobrazovať vybrané dáta o automobile na displeji telefónu. K dispozícii je približne 40 rôznych parametrov. Užívateľ má prístup k hodnotám spotreby alebo priemernej rýchlosti, ktoré zobrazuje tiež palubný počítač. Tieto dáta môže vodič tiež zdieľať na sociálnych sieťach.

Prenos dát prebieha bezdrôtovo pomocou siete WiFi. Systém podporuje operačné prostredie Android, iOS a Windows Phone. Z bezpečnostných dôvodov odporúča automobilka po prvom vstupe do aplikácie zmenu hesla.

K dispozícii sú tiež údaje o trase na mape a zoznam jázd. Táto funkcia bude užitočná pre flotilové vozidlá pre prehľad o jazdách zamestnancov. Pre núdzové situácie je tu aplikácia Service App, ktorá zastupuje servisného asistenta.

Škoda G-Meter App analyzuje rôzne údaje z vozidla. Zobrazuje zrýchlenie, rýchlosť, otáčky motora, brzdenie, radenie alebo silu pôsobiacu na pedál akcelerátora. Škoda MFA-Pro App umožní sledovanie palubných údajov z MFA (palubného počítača).

Aplikácia Performance App zaznamenáva výkonové parametre pri jazde. Umožňuje analýzu rýchlosti, otáčok, zrýchlenia alebo doby brzdenia. Škoda Motor Sound simuluje zvuk motora. K dispozícii sú 3 druhy zvuku motora a údaje analyzuje z dát o polohe pedálu akcelerátora. Všetky aplikácie sú k dispozícii zdarma v Apple Store, Google Play alebo Windows Store.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov