Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat Ducato do nepohody

Automobily pre ľudí s dobrodružstvom v krvi vyrába veľa výrobcov. Fiat pripravil novú odolnú verziu modelu Ducato s názvom 4×4 Expedition. Vozidlo je tak určené predovšetkým do horších podmienok.

Na výstave Caravan Show v nemeckom Düssledorfe mohli návštevníci od 28. augusta do 6. septembra obdivovať novinku z dielne Fiatu. Upravený automobil Ducato 4×4 Expedition predstavili spolu s inými vystavenými vozidlami.

Pre Fiat Professional znamená tento model výnimočný krok k upevneniu pozície na trhu s upravenými automobilmi. Vozidlá upravené na kempovanie alebo karavany narastajú na popularite a predstavujú až 25 % predaných automobilov na európskom trhu.

Model Ducato 4×4 Expedition stojí na predĺženom rázvore s vysokou strechou. Vozidlo je určené pre dobrodruhov, ktorí často trávia čas na rôznych cestách a ocenia pohodlie a luxus na palube.

Fiat Ducato 4x4 Expedition Fiat Ducato 4x4 Expedition

Na pohon novinky slúži 2,3-litrový vznetový štvorvalec JTD s výkonom 110 kW (150 k). Motor má najnovšie vstrekovanie Common-Rail, ktoré síce nie je vhodné do nehostinných podmienok s dostupnosťou nekvalitnej nafty, ale spĺňa emisnú normu Euro 6. Čo sa viac bude hodiť dobrodruhom na ceste…?

Automobil má dvojfarebný lak v dvoch odtieňoch šedej. V prednej časti nenájdeme žiadne zmeny voči bežnému Ducato. Po nedávnom facelifte pribudli dopredu denné svetlomety s LED technológiou.

Model má navyše navijak a strešné nosiče. Pohon všetkých kolies dodala spoločnosť Dangel. Fiat na novinke spolupracoval tiež s ďalšími odborníkmi v odvetví: Tecnoform pre interiér a Olmedo pre exteriér.

Tecnoform je lídrom v oblasti interiérového nábytku pre domy na kolesách alebo jachty. Modelom Ducato 4×4 Expedition slávi spoločnosť 50. narodeniny. V interiéri nájdeme kvalitný materiál a premyslené konštrukčné riešenia.

Fiat Ducato 4x4 Expedition Fiat Ducato 4x4 Expedition

Systém osvetlenia je integrovaný v nábytku a dve televízie sa vysúvajú do priestoru pre posádku. Automobil má vo výbave tiež rádio Uconnect s integrovanou navigáciou alebo zadnú kameru.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov