Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën Cactus M: unikátny koncept

Citroën  modelom Cactus vyplnil voľné miesto na trhu s netradičnými automobilmi. Cactus je jedinečný a vzbudí pozornosť všade, kde sa dostane. Novým konceptom však automobilka zaujala ešte viac.

Na autosalóne vo Frankfurte predstaví Citroën jedinečný koncept Cactus M, ktorý v sebe spája viaceré výhody. Automobil vyjadruje špecifický životný štýl a strávenie voľného času v dopravnom prostriedku.

Model Cactus patrí do rodiny crossoverov. Koncept je obdobne konštruovaný a pridáva výhodu slobody nad hlavou. Cactus M má totiž otvorenú strechu. Automobil ukazuje spojitosť s konceptom Aircross, ktorý predstavili na autosalóne v Šanghaji v apríli tohto roka.

V prednej časti je to Cactus bezo zmien. Ochranné prvky známe z tohto modelu sú na bočných dverách. Cestujúcich v prípade prevrátenia vozidla chránia dva štíty nad čelným a zadným sklom. Tento štýl odkazuje na minulosť automobilky s modelom Mehari.

Citroën Cactus M Citroën Cactus M

Kabína je otvorená a cestujúci nastupujú do druhého radu sedadiel cez karosériu. Tento netradičný druh nastupovania je tiež odvodený od historického vozidla Mehari. Interiér je konštruovaný aj na prípadné dažďové kvapky.

V priestoroch pre nohy sú totiž umiestnené odtokové otvory, cez ktoré voda odtečie. Koncept podporuje surfovanie a tak sú sedadlá navrhnuté v štýle oblečenia pre surferov. Povrchová úprava je obdobná, ako sa používa na neoprénoch.

Citroën Cactus M Citroën Cactus M

Koncept je tiež modulárnym automobilom a v prípade potreby sa môžu na “strechu” ukladať rôzne nadstavby (wakeboard, windsurf a podobne). Všetko v interiéri je navrhnuté pre pohodu na cestách.

Cactus M navrhli do rôzneho terénu. Funkcia Grip Control pomôže s trakciou na cestách so zlou adhéziou. Citroën Cactus M má v ponuke tiež modulárnu platformu na pripojenie stanu. Táto kombinácia zabezpečí ochranu v prípade dažďa alebo prenocovania v prírode.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov