Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Yaris: modelový rok 2016

Toyota Yaris donedávna bola najmenším modelom značky. Po príchode modelu Aygo  nie je, ale Toyota ho stále inovuje a pridáva do ponuky nové prvky výbavy.

Na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom predstaví automobilka Yaris pre modelový rok 2016. Výrazné zmeny však nečakajme, výrobca odstránil niekoľko nedokonalostí a pridal do ponuky nové exteriérové zmeny.

Od roku 2011 rastie odbyt Yarisu zo 144 000 kusov predaných za rok až na predpokladaných viac ako 200 000 v tomto roku. Yaris zvýšil tiež podiel v segmente B z 4,1 % na 6,6 % v súčasnosti. Úspech je zavedenie modelu s hybridnou technológiou.

Yaris Hybrid predstavili v roku 2012 a odvtedy už predali viac ako 170 000 kusov. Do konca tohto roka plánujú prekonať číslo 200 000. V súčasnosti predstavuje v Európe hybridný model 35 % všetkých predajov Yaris a očakáva sa nárast tohto čísla.

Toyota Yaris 2016 Toyota Yaris 2016

Pre hybridné modely začne Toyota ponúkať nový stupeň Style. Táto výbava je po prvýkrát dostupná tiež pre hybrid a kombinuje najlepšie vybavenie s najinovatívnejším pohonným systémom. Stupeň Style má novú čierno lakovanú mriežku chladiča s matne chrómovanými ozdobami.

Vnútri pribudli čierne prvky čalúnenia a lišty vo farbe Piano Black. Vonkajšie farby doplní Pearl White, Platinum Bronze a Barcelona Red. Stĺpiky karosérie, vonkajšie spätné zrkadlá a časti exteriéru sú lakované do čiernej farby.

Dvojfarebný interiér ponúka kombináciu celočiernej farby, Warm Grey alebo Soft Grey. S novými dvojfarebnými kombináciami bude nový Yaris ešte jedinečnejší. Prvé predstavenie bude na autosalóne vo Frankfurte a predaj začne hneď po skončení autosalónu.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov