Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Talisman Estate: ešte viac priestoru

Rodinné kombi sú mimoriadne populárne. Renault si to uvedomuje a preto hneď pri predstavení limuzíny Talisman predstaví aj kombi verziu Estate. Svetovú premiéru tak budú mať oba modely na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a predaj sa začne na jar 2016.

Segment D v kombinácii s karosériou kombi zaznamenáva predajné úspechy. Renault plánuje novinkou bojovať voči konkurencii v podobe Volkswagenu Passat, Opel Insignia alebo Ford Mondeo.

Verzia kombi bude mať rovnaké rozmery, ako sedan. Dĺžka je 4,86 m, šírka 1,87 m, výška 1,46 m a rázvor 2,81 m. Dizajn exteriéru prednej časti sa vôbec nezmenil a kopíruje nedávno predstavený sedan.

Odlišnosti nájdeme v zadnej časti. Výhodou modelu kombi bude obrovský batožinový priestor, ktorý ponúkne v základnom rozložení 572 l. Po sklopení zadných sedadiel sa priestor zväčší na 1 700 l a maximálna dĺžka prepravovaného objektu bude 2 010 mm.

Renault Talisman Estate Renault Talisman Estate

Francúzi si dali záležať tiež na komforte posádky a prichádzajú s rôznymi prvkami výbavy, ktoré spríjemnia cestovanie. Predné sedadlá budú nastaviteľné v 10 smeroch, elektricky posúvateľné, vyhrievané alebo odvetrávané.

Renault ponúkne systém zatáčanie všetkých kolies 4Control tiež pre verziu kombi. Táto technologická vymoženosť bude dostupná v segmente D po prvýkrát pre karosériu kombi. Vozidlo poskytne zmenu medzi 4 rôznymi programami (Comfort, Sport, Neutral a Eco).

Renault Talisman Estate Renault Talisman Estate

Systém infotainment pozostáva z R-Linku so 7- alebo 8,7-palcovým displejom. K dispozícii bude audiosystém Bose s 12 vysokovýkonnými reproduktormi a subwooferom. Ani novinka nebude zaostávať za konkurenciou v počte aktívnych asistentov.

Renault ponúkne adaptívny tempomat, núdzové brzdenie po náraze, upozornenie na opustenie jazdného pruhu, upozornenie na nedodržanie bezpečného odstupu od vozidla alebo rozpoznávanie dopravných značiek.

Na začiatku predaja budú k dispozícii 2 zážihové motory a 3 vznetové verzie. Zážihové pohonné jednotky bude zastupovať verzia Energy TCe 150 s výkonom 110 kW (150 k) a verzia Energy TCe 200 s výkonom 147 kW (200 k) a automatickou sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou.

Vznetové verzie sú overené motory dCi s výkonom 81 kW (110 k) alebo 96 kW (130 k). Kombinujú sa so 6-stupňovou manuálnou alebo samočinnou prevodovkou. Najsilnejšia verzia s výkonom 118 kW (160 k) je dostupná výhradne s automatickou prevodovkou EDC.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov