Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2015: novinky Mitsubishi

Európska premiéra nového Mitsubishi Outlander PHEV s novou vizuálnou identitou modelov Mitsubishi budúcnosti s „Dynamickým Štítom“ .

Nový Mitsubishi Outlander PHEV modelového roku 2016 od Mitsubishi Motors Corporation (MMC), ktorý sa má na európskych trhoch objaviť počnúc tohtoročným septembrom, predstavia v európskej premiére na 66. medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte (IAA. Po boku nového Outlandera PHEV spoločnosť MMC ďalej vystaví pretekársky špeciál Mitsubishi Outlander PHEV, ktorý sa už onedlho zúčastní na náročnej cross-country rally Baja Portalegre 5002, a aj viacero sériovo vyrábaných modelov z celkového počtu 15.

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation na svojom stánku zároveň predstaví systém pre dodávku elektrickej energie medzi vozidlom a domácou elektrickou sieťou V2H (Vehicle-to-Home) podporovaný novým Outlanderom PHEV, ako aj palubný systém Smartfón Link Display Auto (SDA) prepájajúci inteligentné telefóny s podporou oboch systémov Google Android Autoa Apple CarPlay, ktorý je od augusta t.r. k dispozícii pre model Pajero v európskej verzii na vybraných trhoch.

Nový Mitsubishi Outlander PHEV charakterizuje predovšetkým nové poňatie prednej časti vozidla, ktoré stavia na koncepcii Dynamického Štítu (Dynamic Shield) aplikovanej v modeloch MMC predstavených v poslednej dobe. Interiér vozidla sa vyznačuje vyššou úrovňou vnímanej kvality, zatiaľ čo vylepšenia v oblasti karosérie, podvozka a pohonného ústrojenstva priniesli výrazný posun v oblasti odhlučnenia vo vnútri vozidla, akcelerácie, jazdného chovania a stability, kvality jazdy, ekologických parametrov i ďalších aspektov týkajúcich sa jazdných schopností a kvality.

Nový Outlander PHEV je plug-in hybridným elektromobilom schopným dodávať elektrinu do domácej elektrickej siete, čím zvyšuje svoju úžitkovú hodnotu i po zaparkovaní.

Mitsubishi Outlander PHEV poháňa plug-in hybridný elektrický systém od Mitsubishi Motors, ktgorý zahŕňa unikátny pohon všetkých kolies s dvojicou elektromotorov, jeden poháňajúci prednú a druhý zadnú nápravu, a vysokokapacitným akumulátorom umiesteným pod podlahou, ktorý zabezpečuje pohon čisto na elektrinu bez potreby zapojiť benzínový motor a tým pádom aj bez emisií CO2. Outlander PHEV je prémiové SUV prinášajúce nevídané jazdné schopnosti v danej triede, vrátane hladkej a pôsobivej akcelerácie vďaka pohonu všetkých kolies s dvojicou elektromotorov (Twin Motor 4WD), s mimoriadne hospodárnou prevádzkou a vynikajúcim odhlučnením v režime čistej elektrickej jazdy.

Mitsubishi (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov