Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW i3 pre mobilitu v Kodani

Elektromobily nepochybne prispievajú k lepšiemu životnému prostrediu. Najväčší vplyv na zníženie emisií majú v mestách, kde sú aj v prevažnej väčšine využívané. BMW dodá do hlavného mesta Dánska modely i3, ktoré tam pomôžu zlepšiť ovzdušie.

BMW propaguje svoje elektromobily cez rôzne skupiny a na rôznych podujatiach. Úspešný projekt s názvom DriveNow už funguje v domácom Nemecku, vo Veľkej Británii a v USA. V súčasnosti pokračuje rozšírenie projektu aj do Dánska.

Automobilka plánuje odovzdať 400 vozidiel i3 do dánskej Kodane, kde ich budú využívať v nadväznosti na mestskú hromadnú dopravu. Dodanie a oficiálne spustenie služby bude 3. septembra. Novinkou bude práve prepojenie na verejnú dopravu.

Tento projekt podporí individuálnu mobilitu obyvateľov veľkomesta a pomôže znížiť vypúšťané exhaláty z vozidiel so spaľovacími motormi. Pre BMW je zdieľanie elektromobilov dôležitým krokom k propagácii a sprístupneniu elektrických vozidiel širokej verejnosti.

BMW i3 v Kodani BMW i3 v Kodani

V Dánsku pôsobí britská spoločnosť Arriva PLC, ktorá je so svojím 50 % podielom najväčším prevádzkovateľom autobusov v Kodani. Práve model i3 dokonale spĺňa požiadavky malého vozidla s nulovými emisiami.

Pre BMW je to veľký krok, ktorý predstaví elektrické modely i3 obyvateľom dánskeho hlavného mesta. Spoluprácu so spoločnosťou Arriva nevidí zástupca značky ako konkurenčný boj. Obe spoločnosti spoločne prispejú k zníženiu produkcie exhalátov.

Predstaviteľ spoločnosti Arriva sa vyjadril, že je hrdý na podporu tohto projektu. Obyvatelia Kodane tak budú môcť vyžívať požičanie elektrických automobilov a ich opätovné vrátenie už v priebehu septembra. Elektromobily sa tak začínajú reálne presadzovať v mestách a ich aglomeráciách.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov