Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi predstaví koncept SUV s elektrickým pohonom

Prednedávnom sme písali o spolupráci Audi a spoločností Samsung a LG na vývoji akumulátorov pre budúce generácie elektromobilov. Automobilka na autosalóne vo Frankfurte predstaví nový koncept SUV už  s týmito akumulátormi.

Športové SUV má byť podľa Audi schopné prejsť bez nabitia až 500 km (310 míľ) a konkurovať tak napríklad dojazdu modelom Tesla. Audi na vývoji elektrických súčastí a komponentov spolupracovala so spoločnosťami LG a Samsung.

Koncept Audi e-tron quattro tak predstavia až na autosalóne vo Franfkurte ale už dnes môžete vidieť prvotné návrhy novinky. SUV ponúkne značke výhľad do budúcnosti v podobe prvého veľkosériovo vyrábaného modelu tejto kategórie s pohonom výlučne na elektrinu.

Automobil bude od základu navrhnutý na pohon elektrickou energiou. Aerodynamické úpravy a prvky na karosérii umožnili konštruktérom znížiť súčiniteľ odporu vzduchu cx na hranicu 0,25. To je v tejto kategórii vozidiel výnimočná hodnota.

Audi e-tron quattro Audi e-tron quattro

Štúdia je založená na druhej generácii modulárnej platformy, ktorá poskytne priestor pre pohonný systém a akumulátory. Dĺžka automobilu bude v rozmedzí Audi Q5 a Q7. Interiér poskytne priestor len pre 4 osoby.

Veľká lítium-iónová batéria je umiestnená medzi nápravami a pod priestorom pre cestujúcich. To zaistí nízke ťažisko a dobré rozloženie hmotnosti na nápravy. Audi využije skúsenosti s elektrickým modelom R8 e-tron a na pohon nového konceptu tak budú slúžiť 3 elektromotory: 1 pre prednú a 2 pre zadnú nápravu. Bližšie informácie o výkone a parametroch prinesieme po oficiálnom predstavení na autosalóne vo Frankfurte.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov