Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový pretekársky Opel Astra

Po predstavení novinky a uvedení na trh prichádza spravidla aj jej pretekárska verzia. Opel v tomto nie je výnimkou a konštruktéri už plánujú pretekársku verziu novej Astry.

Nová Astra sa k zákazníkom ešte nedostala a team inžinierov z oddelenia motoršportu automobilky z Rüsselheimu už plánuje jej pretekársku verziu. Opel tak rozšíri svoje aktivity v motoristickom športu najnovším modelom.

Svetová premiéra novej Astry sa koná až na jesennom autosalóne vo Frankfurte v septembri. Oddelenie motoršportu Opel plánuje nový model s predstihom a prináša aspoň jeho náčrty. Platné predpisy prikazujú vývoj pretekárskej verzie modelu spolu s jeho predajom.

Opel Astra TCR

Opel plánuje pretekať s novou Astrou v sérii TCR, ktorá bola slávnostne otvorená len tento rok. Predpisy povoľujú použitie vozidla na celom svete s rovnakými parametrami bez technických odlišností.

To umožní stavbu jedného motora a podvozka a ušetrí náklady. Automobilka neuverejnila žiadne bližšie informácie. Jedinou je použitie preplňovaného motora so zdvihovým objemom 2,0 litra, ktorý môže dosiahnuť maximálny výkon 242 kW (330 k) a krútiaci moment 410 Nm. Testovanie je podľa automobilky naplánované na október a prvé „ostré“ jazdy s novým vozidlom plánuje značka v budúcej sezóne.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov