Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Polo Original

Prednedávnom sme informovali o výstave pri príležitosti výročia produkcie malého Volkswagenu Polo. Výrobca význam jubilea nepodcenil a ponúkol na trh špeciálnu edíciu s prívlastkom Original.

Volkswagen Polo sa začalo vyrábať pred 40 rokmi. Odvtedy dodala automobilka zákazníkom viac ako 14 miliónov týchto vozidiel. To je napochybne dôvod na oslavu novou špeciálnou edíciou.

Výnimočné automobily Polo Original budú však dostupné výhradne na nemeckom trhu a obmedzené s počtom 1 000 vyrobených kusov. K dispozícii bude len v 5-dverovej karosérii s niektorými špeciálnymi prvkami.

Model Polo Original bude rozpoznateľný podľa vonkajších spätných zrkadiel vo farbe karosérie a tmavých zadných svetlometov. Na blatníku a nástupných lištách pribudne nápis Original.

Do sériovej výbavy sa dostanú tiež LED predné svetlomety, mriežka chladiča v lesklej čiernej farbe a 16-palcové disky kolies s dizajnom Portago. Niektoré vozidlá budú k dispozícii v metalizovanej farbe Orange Metallic.

Volkswagen Polo Original Volkswagen Polo Original

V interiéri pribudne multifunkčný volant, hlavica radiacej páky a rukoväť ručnej brzdy v koži, športové sedadlá a farebné prešívanie. Čierno-oranžová kombinácia látky na sedadlách s bočným vedením zaručí odlíšenie od iných modelov.

Doplnkom budú pedále s hliníkovým vzhľadom a niekoľko elementov v interiéri v lesklom hliníku. V sériovej výbave bude tiež klimatizácia Climatronic a multimediálny systém Media-In. Asistenčný systém Front Assist pomôže v predstihu zabrániť dopravnej nehode.

Zadná parkovacia kamera uľahčí orientáciu v stiesnených podmienkach a displej zobrazí aj pohľad na údaje rádia alebo navigačného systému. Polo Original je k dispozícii so šiestimi motorizáciami a štartuje na cene 19 950 €. Cenové zvýhodnenie voči bežnému modelu predstavuje 1 119 € a jedinečnosť automobilu voči iným verziám je len bonusom.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov