Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Automobilový hit leta.

Vzbudzuje pozornosť, závisť ale aj obdiv. Ľudia sa za ním otáčajú a mnohí po ňom túžia. Kedysi bolo štýlové auto bez strechy cenovo nedostupné, dnes to dávno neplatí.

Leto je plnom prúde, klimatizácia v aute nastavená “na bod mrazu”. Na cestách však stretávame aj autá bez strechy a chtiac-nechtiac sa za nimi otáčame. Kabrio k letu jednoznačne patrí.

A teraz je aj cenovo dostupné. Tak prečo si ho nedopriať?

Otázka prestíže

Autá bez strechy boli vždy otázkou prestíže i záľuby. Či už dvojmiestne roadstre alebo štvormiestne coupé-cabriolety si našli svojich obdivovateľov aj v radoch slovenských priaznivcov. V mužoch prebúdzajú pocit slobody a ženy by ho chceli vlastniť ako módny doplnok. V oboch prípadoch však vyjadruje rovnaké emócie. Túžbu po extravagancii, odlíšení sa a upútaní pozornosti okolia.

Zážitok z jazdy

Kabriolety sú špecifickým druhom auta. Vyžadujú si osobitý prístup, no ponúkajú najmä väčší zážitok z jazdy. Výber kabrioletu prebieha inak, ako je tomu pri kúpe klasického rodinného auta.

Prím hrajú elegancia, štýl a výraz. To najdôležitejšie: kabriolet sa vyberá srdcom.

Najmä emócie by mali byť rozhodujúcim faktorom pri kúpe roadstera, či kabrioletu. Auto vám musí “sedieť”, spôsobovať radosť, inak vôbec nemá význam o kabriolete uvažovať.

Kúpa kabrioletu pritom vôbec nemusí znamenať vysokú investíciu. Na trhu je mnoho zaujímavých vozidiel, ktoré k imidžu leta neodmysliteľne patria a sú aj cenovo dostupné. Ideálne auto pre ľudí túžiacich po zážitku z leta,“ povedala nám Karolína Topolová, pracovníčka poprednej siete autobazárov.

Rastie dopyt

Vo vrcholiacom lete  dopyt po automobiloch so sťahovateľnou strechou rastie. Zo štatistík predajov vyplýva, že slnko a teplé počasie ovplyvňuje nákupné správanie sa fanúšikov áut bez strechy. Zo všetkých kabrioletov predaných v roku 2015 takmer tri štvrtiny našli nového majiteľa v druhom štvrťroku tohto roka. Spomedzi tzv. jazdeniek sú najobľúbenejšie Mercedes SLK a VW Eos.

Auto dvoch tvárí spája do jedného radosť z jazdy s nebom nad hlavou s vlastnosťami klasických kupé. Plátená strecha pritom ponúka nefalšovaný pocit kabrioletu a klasiku s historickým pozadím. Navyše kabriolety s plátenou strechou nikdy úplne nevyjdú z módy.

Kabriolet splýva s okolím. Intenzívnejšie vnímate prírodu, jej vôňu, šum vetra ale aj zvukovú kulisu motora. To všetko kabriolet ponúka. A presne o to ide, ak sa pre jeho kúpu rozhodnete.

Auto Group (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov