Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfa Romeo na Dolomity Gold Cup 2015

Staršie modely Alfa Romeo boli úspešné v rôznych odvetviach automobilového športu. Automobilka sa preto podieľala na slávnej a ťažkej súťaži Dolomity Gold Cup v horskom prostredí Álp.

Podujatie Dolomity Gold Cup je prestížne stretnutie starších vozidiel, ktoré každoročne priláka súťažiacich a divákov z celého sveta. Tohtoročný ročník bol od 23. do 27. júla. Náročné horské cesty boli rovnaké, ako v pôvodnej súťaži v rokoch 1947 až 1956.

Prvý ročník pretekov vyhrala práve automobilka Alfa Romeo s modelom 6C 2500. V tohtoročných pretekoch súťažila Alfa s modelom 1900 Sport Spider z roku 1954. Pre prijatie na podujatie musíte spĺňať niekoľko podmienok.

Tou najdôležitejšou je vlastniť automobil s rokom výroby od 1919 do 1961. Počas súťaže neexistuje žiadna kategória, ktorá rozdeľuje vozidlá s obdobnými parametrami. Podujatie prebiehalo na chránenom území talianskeho pohoria Dolomit, ktoré je na zozname svetového dedičstva Unesco.

Celá trasa zahŕňala 584 km ciest, 14 horských priesmykov a 62 testovacích úsekov. Z nich bolo 58 časových úsekov s dosiahnutím najlepšieho času a 4 úseky s dosiahnutím priemerného času. Model 1900 Sport Spider zapožičalo do súťaže múzeum v Arese.

Alfa Romeo Dolomity Gold Cup 2015 Alfa Romeo Dolomity Gold Cup 2015

Tento konkrétny model vyhral nedávno tiež cenu za najlepšie auto na 24. ročníku Cesana-Sestriere Avvocato Giovano Agnelli Trophy. Pohonnou jednotkou je štvorvalcový motor s ventilovým rozvodom DOHC.

Maximálny výkon je 101 kW (138 k). S pohotovostnou hmotnosťou 880 kg dosiahne maximálnu rýchlosť 220 km/h. Motor je spojený s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a zadná náprava využíva zavesenie De Dion.

Na podujatí ukázala automobilka tiež najnovší model 4C a novinku Giulietta. Pre Alfu Romeo Giulietta to bolo prvé predstavenie na verejnosti od oficiálneho odhalenia na konci júna. Pre automobilku je to veľmi dôležitý model v súčasnej produkcii vozidiel.

MM, Alfa Romeo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov