Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Adam Rocks S

Nový člen „rodiny“ Adam bude pravým športovým automobilom. S preplňovaným motorom bude najmenší Opel dynamickým vozidlom, ktoré dokáže “potrápiť“ výkonnejších, no väčších súrodencov.

Opel Adam Rocks je k dispozícii s niekoľkými pohonnými jednotkami. V súčasnosti k nim automobilka pridáva najvýkonnejšiu verziu 1,4-litrového preplňovaného štvorvalca. Opel Adam Rocks S tak bude najmenším zástupcom v kategórii hothatch.

Nový model predstavili už na jarnom autosalóne v Amsterdane. V súčasnosti prichádza na trh s cenou 19 990 €. Malý automobil meria na dĺžku len 3,75 m a s nízkou pohotovostnou hmotnosťou tak bude excelovať na úzkych kľukatých cestách.

Na pohon poslúži 1,4-litrový štvorvalec s preplňovaním a maximálnym výkonom 110 kW (150 k). Krútiaci moment bude vrcholiť hodnotou 220 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h prebehne za 8,5 sekundy.

Menej sledované zrýchlenie z 80 na 120 km/h na piatom rýchlostnom stupni bude len 7,9 sekundy. Motor bude spolupracovať so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Podľa automobilky bude mať spotrebu 5,9 l/100 km, čo zodpovedá hodnote emisií CO2 na úrovni 139 g/km.

Konštruktéri znížili voči bežnej verzii svetlú výšku o 15 mm. Vysokovýkonné brzdy umožnia lepšie jazdné vlastnosti na kľukatých cestách. Systém ESP bude môcť vodič vypnúť a užiť si tak jazdu na okruhu.

Opel Adam Rocks S Opel Adam Rocks S

Športovo ladený automobil ponúkne tiež príplatkovú výbavu s najnovšími technológiami. V ponuke bude systém Blind Spot Alert, ktorý bude upozorňovať na vozidlá v mŕtvom uhle. Na svoju činnosť využíva ultrazvukové senzory. V prípade nebezpečenstva sa v spätnom zrkadle zobrazí výstražné LED svetlo. Systém pracuje v rýchlostiach od 11 do 140 km/h.

Tento systém je k dispozícii v Advanced pakete za výhodný príplatok 580 €. Opel ponúkne do príplatkovej výbavy tiež systém OnStar. Zákazníci tak budú môcť využívať služby siete 4G/LTE a mobilného Wif-Fi hotspotu.

Opel OnStar ponúka tiež 24-hodinovú pohotovostnú službu. Všetky služby sú zadarmo počas prvých 12 mesiacov od kúpy. V príplatkovej výbave stojí 490 € a vo výbave Glam a Slam je v sérii.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov