Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Superb 2,0 TDI 140 kW 6°DSG Laurin & Klement

Luxusné manažérske alebo veľké rodinné auto? Obe úlohy zvláda Superb, ale má aj svoje mušky.

Nový Superb dospel na právoplatného konkurenta veľkým a luxusným autám. Najväčšiu zásluhu na tom má širšia kabína. Konečne si so spolujazdcom nebudete zavadzať s lakťami. A samozrejme, ponechal si obrovskú priestorovú ponuku na dĺžku a tiež velikánsky batožinový priestor vyšperkovaný inteligentnými „simply clever“ nápadmi.

Superb test 4      Superb test 3

Rovnako aj dizajnom sa teraz zaradil medzi autá, ktoré bez najmenších pochýb znesie náročné porovnanie s konkurenciou. S velikánskymi kolesami sa Superb nemusí hanbiť ani vedľa Audi, Mercedesu-Benz, BMW, Lexuse, Volvo či Jaguari. Skvelým prvkom, ktorý je luxusnej súčasťou výbavy Laurin & Klement je adaptívny podvozok, ktorý umožňuje meniť tuhosť podvozka v niekoľkých úrovniach. K charakteru vozidla sa najviac hodí komfortný režim, ktorý je na dotykovom displeji symbolizovaný obláčikom. A presne tak sa aj Superb správa v tomto režime – jazdí mäkko akoby na obláčiku.

Superb test 2

Mimochodom, testovaný model je poháňaný dvojlitrovým dieselom s výkonom 140 kW (190 k), ktorý spolupracuje s dvojspojkovou robotizovanou prevodovkou DSG. Ďalším dôkazom toho, že vlajková loď českej automobilky dorástla je ponuka bezpečnostných a asistenčných technológií. Naopak, v niektorých oblastiach cítiť, že mu v skupine VW neumožnili plný rozlet.

Viac sa dočítate v najbližšom vydaní časopisu Auto magazín.

Text a foto: Peter Varga

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov