Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Juke-R 2.0

Prednedávnom sme písali o novom Nissane Juke-R Nismo. Na akcii v anglickom Goodwoode uverejnili zástupcovia automobilky spolu s funkčným automobilom ďalšie informácie.

Festival rýchlosti v anglickom Goodwoode, ktorý prebiehal od 26. do 28. júna každoročne priláka veľký počet výstavných premiér. Nissan nebol výnimkou a predstavil naozajstný športový automobil s vysokovýkonným motorom.

Crossover je u nás známy svojim jedinečným vzhľadom. Vysoký výkon je skôr doménou superšportu Nissan GT-R. Automobilka však spojila dva odlišné modely a pod kapotu Juke R 2.0 implementovala vidlicový šesťvalec z modelu GT-R Nismo.

Prvý Juke R predstavili už v roku 2011. Nissan zakomponoval do tela crossoveru výkonný motor, ktorý dokázal „potrápiť“ nejeden hothatch. Novinka prichádza s miernou modernizáciou a motorizáciou z modelu GT-R Nismo.

Nissan Juke R 2.0 Nissan Juke R 2.0

Na pohon tak bude slúžiť vidlicový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,8 litra a maximálnym výkonom 480 kW (600 k). Modernizovaný Juke z roku 2014 vo verzii R 2.0 bude lakovaný do typickej matnej čiernej farby.

Verzia Juke R 2.0 prichádza v čase, keď bude Nissan oslavovať 5 rokov od uvedenia Juke na trh. Automobilka už celosvetovo predala viac ako 600 000 kusov modelov Juke. Toto číslo je dôkazom o silnom postavení automobilky v kategórii crossoverov.

Nový tvar majú denné svetlá z LED a zadné koncové svetlá LED. Nová mriežka chladiča má motív písmena V. Konštruktéri museli prepracovať elektroinštaláciu vedúcu k predným a zadným svetlometom.

Nissan Juke R 2.0 Nissan Juke R 2.0

Zmenou prešiel tiež predný a zadný nárazník. V prednej časti sú takmer dvojnásobne chladiace otvory pre chladiaci vzduch voči predchodcovi. Predný nárazník je vyrobený z karbónového vlákna. Zadný nárazník bude mať nové obloženie výfuku z vysokoteplotného karbónu.

Rozšírenie podbehov predných a zadných blatníkov je z karbónových dielov. Nový tvar dostali tiež bočné prahy. Predná kapota má nelakované karbónové prieduchy na chladenie motora. Kolesá sú lakované do matnej čiernej farby.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov