Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Mini Clubman

Model Clubman predstavili už v roku 2007. Po začiatku predaja novej generácie Mini prichádza na rad tiež facelift modelu Clubman. Osobitý automobil začal v roku 2007 éru nových vozidiel zvaných Shooting Brake.

Mini Clubman v sebe spája unikátnu kombináciu funkcionality. Jedinečný dizajn a špecifický tvar vozidla reprezentujú prémiový segment Mini. Automobil zaujme pri všetkých príležitostiach a dokáže využiť výhody malého Mini a väčšieho kombi.

Predná časť bola prepracovaná v štýle nového Mini. Veľké otvory na chladiaci vzduch v prednom nárazníku zvýrazňujú dynamický potenciál Clubmanu. K dispozícii budú nové farebné odtiene a nová anténa v tvare plutvy.

Mini Clubman Mini Clubman

V porovnaní s novým Mini je Clubman dlhší o 27 cm, širší o 9 cm a rázvor je predĺžený o 10 cm. Objem batožinového priestoru je 360 l a po sklopení zadných sedadiel v pomere 40:20:40 sa zväčší na 1 250 l.

Nový interiér vychádza z najnovšieho Mini. Zmeny nastali na kruhovej palubnej doske, ovládacích spínačoch klimatizácie, odkladacích priehradkách a pribudla elektrická ručná brzda. Novinku budú poháňať 3- a 4-valcové pohonné jednotky.

Model Clubman bude mať 3-valcový motor so zdvihovým objemom 1,5 litra, technológiou TwinPower Turbo a priamym vstrekovaním benzínu. Maximálny výkon bude 100 kW (136 k) a krútiaci moment bude vrcholiť hodnotou 220 Nm pri 1 250 ot./min. Pri funkcii overboost krátko narastie na 230 Nm.

Mini Clubman Mini Clubman

Clubman S bude využívať 4-valcovú pohonnú jednotku so zdvihovým objemom 2,0 litra, s technológiou TwinPower Turbo a priamym vstrekovaním benzínu. Maximálny výkon vzrastie na 141 kW (191 k) a krútiaci moment na 280 Nm (s overboostom 300 Nm).

Milovníkov nafty poteší verzia Clubman D so 4-valcovým motorom a zdvihovým objemom 2,0 litra. Maximálny výkon dosiahne 110 kW (150 k) a krútiaci moment vyvrcholí hodnotou 330 Nm pri 1 750 ot./min.

Priemerná spotreba vznetovej verzie bude 4,1 l/100 km, zážihové verzie spotrebujú v priemere 5,1 až 6,2 l/100 km. Krútiaci moment bude prenášať na kolesá prednej nápravy 6-stupňový manuál alebo, po prvýkrát dostupný v Mini, 8-stupňový automat Steptronic.

Mini Clubman Mini Clubman

Automobil bude stáť na 16- a 17-palcových diskoch, za príplatok budú k dispozícii disky s priemerom až 19 palcov. Za príplatok budú dostupné LED predné svetlomety s LED hmlovkami a LED dennými svetlometmi.

Pre individualizáciu bude za príplatok súprava John Cooper Works Aerodynamics Kit, rôzne nálepky na strechu a spätné zrkadlá, nové asistenčné systémy a vnútorné vybavenie. Funkcia Comfort Acces umožní bezkontaktne otvárať dvere.

MM, Mini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov