Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aliancia Renault-Nissan predala už 250 000 elektromobilov

Budúcnosť automobilov je podľa mnohých odborníkov v elektrickom pohone. Elektromobily postupne rozširujú svoje pôsobenie a tak každý výrobca pridáva na trh nové modely. Zoskupenie Renault-Nissan už predalo úctyhodný počet elektromobilov.

Renault a Nissan patria do jednej aliancie, ktorá spoločne podporuje predaj automobilov. Obe značky majú v ponuke elektromobily. Renault predáva model Zoe a iné, Nissan pridáva Leaf a jedinú elektrickú dodávku e-NV200.

V súčasnosti sa predáva čoraz viac elektromobilov a Renault s Nissanom predali už viac ako 250 000 vozidiel s elektrickým pohonom. Tento historický míľnik dosiahla aliancia na začiatku júna tohto roka. Globálne predáva zoskupenie Renalt-Nissan takmer polovicu všetkých elektromobilov na svete.

Tržby za elektromobily vzrástli v máji 2015 o 15 % voči rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka. Celosvetovo najpredávanejším elektromobilom na svete je práve model Leaf od Nissanu. Svetový míľnik aliancia dosiahla presne 4 a pol roka po začiatku predaja modelu Leaf.

Najpredávanejší elektromobil na svete, Nissan Leaf, oslovil už viac ako 180 000 zákazníkov. V období od januára do mája tohto roka predala aliancia Renault-Nissan viac ako 31 000 elektromobilov. Majiteľ jubilejného vozidla s poradovým číslom 250 000 je francúz, ktorý si objednal nový Renault Zoe.

S ohľadom na životné prostredie vymenil svoj 21-ročný vznetový automobil za nový elektromobil. Vozidlo kúpil s dotáciou francúzskej vlády 10 000 € na každý nový elektromobil. Pre nového majiteľa bol práve tento bonus od vlády hlavným impulzom na výmenu vozidlového parku.

Aliancia Renault-Nissan predáva celosvetovo 6 elektromobilov. Nissan predáva modely Leaf a e-NV200, Renault predáva modely Zoe, Kangoo ZE van, SM3 Z.E. a dvojsedadlový Twizy. Nissan predal viac ako 185 000 elektromobilov, Renault pridal do počtu približne 65 000 elektromobilov.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov