Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Rapid Spaceback ScoutLine

Automobily s ochrannými plastovými prvkami sa tešia mimoriadnej obľube. Automobilka Škoda si to uvedomuje a tak ponúka z rôznych modelov ich „terénnejšie“ verzie. Najnovší prírastok do tejto rodiny je Rapid Spaceback.

Škoda Rapid Spaceback vo verzii ScoutLine zaujme prevažne ľudí s chatami a domami na horšie dostupných a prašných miestach. Vo veľkej konkurencii malých automobilov tak prichádza Rapid Spaceback s novinkou, vďaka ktorej bude ešte jedinečnejší.

Škoda novú úpravu ponúkne len na vybraných trhoch. Rapid Spaceback je však mimoriadne úspešných automobilom, odbyt v roku 2014 sa zvýšil na deväťnásobok predchádzajúceho obdobia. Nová verzia mu môže ešte výraznejšie pomôcť.

Model Rapid Spaceback už viac ako 2 roky bojuje o priazeň zákazníkov v segmente kompaktných automobilov. Od začiatku produkcie dodala Škoda viac ako 105 000 kusov modelov Rapid Spaceback.

Česká automobilka ho zaradila medzi menšiu Fabiu a väčšiu Octaviu. V minulom roku prišla na trh športovo ladená verzia Monte Carlo. Tento rok prichádza na trh „plastmi nešetriaca“ verzia ScoutLine.

Škoda Rapid Spaceback ScoutLine Škoda Rapid Spaceback ScoutLine

Predný a zadný nárazník majú výrazné ochranné prvky v čiernej matnej farbe. Stredná časť podnárazníka je nalakovaná reflexnou striebornou farbou. Bočnú časť karosérie chránia plastové kryty prahov a lemy blatníkov.

K príplatkovému paketu patria 16-palcové disky Rock alebo príplatkové 17-palcové disky Camelot. Kryty vonkajších spätných zrkadiel majú striebornú reflexnú úpravu. Verzia ScoutLine bude k dispozícii so všetkými dostupnými farbami exteriéru.

Na pohon budú slúžiť všetky motorizácie okrem motora Greenline. K dispozícii sú tak 3 zážihové verzie s výkonmi 66 kW (90 k), 81 kW (110 k) a 92 kW (125 k) alebo dva vznetové motory s výkonmi 66 kW (90 k) a 85 kW (115 k). Všetky pohonné jednotky spĺňajú emisnú normu Euro 6 a majú systém start/stop. Na vybrané trhy sa Rapid Spaceback ScoutLine dostane v priebehu tohto roka.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov