Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Talisman

Novinka z dielne francúzskej automobilky Renault, model Talisman, nahradí dva modely: Lagunu a Latitude. Nízke predajné čísla týchto vozidiel donútili automobilku predstaviť úplne nový a prepracovaný model.

Názov Talisman vybrali pre jeho ľahké zapamätanie. Na rôznych trhoch v Európe a tiež mimo nej je ľahko vysloviteľný a zapamätateľný. Renault bude pokračovať v revolučných technológiách, ktoré v strednej triede prezentovala jeho Laguna.

Celková dĺžka automobilu je 4,85 m a šírka 1,87 m. Vysoký je len 1,46 m a neprekračuje tak štandardy strednej triedy. Rázvor Talismanu je úctyhodných 2,81 m. Exteriér novinky nepripomína žiadny z predávaných Renaultov.

V prednej časti je veľké logo automobilky a mriežka chladiča, ktorá plynule prechádza do predných svetlometov. Tie môžu mať po prvýkrát v Renaulte LED zdroj svetla pre stretávací a diaľkový režim. Predné hmlové svetlomety sú orámované chrómovým prvkom.

Renault Talisman Renault Talisman

Bočný profil doplní línia, ktorá pokračuje cez celý automobil po obvode bočných okien. V zadnej časti dominujú svetlomety, ktoré opticky rozširujú vozidlo. Tie budú s 3D efektom stále zapnuté.

Renault Talisman stojí na 16- alebo 17-palcových diskoch. Za príplatok budú k dispozícii rôzne 18- a 19-palcové disky. V interiéri pribudne niekoľko nových technológii, ktoré poznáme z luxusnejších vozidiel.

Predné sedadlá (s príplatkovým elektrickým ovládaním) sa pre ľahšie nastupovanie pri otvorení dvier posunú dozadu o 50 mm. Na svoje miesto sa posunú v momente, keď si na ne sadne vodič. Predné sedadlá môžu byť tiež vyhrievané a odvetrávané. Najvyšším prvkom luxusu bude ich masážna funkcia.

Renault Talisman Renault Talisman

Zadná lavica bude sklopná v pomere 60:40. K dispozícii bude 5 rôznych interiérových úrovní výbav: Life, Zen, Business, Intenso a Initiale Paris. V najvyššom stupni dostane zákazník napríklad prešívanú kožu Nappa.

V sériovej výbave je 4,2-palcový displej, za príplatok sa bude dodávať 7-palcový dotykový tablet. Na najvyššom stupni stojí 8,7-palcový displej s príplatkovým audiosystémom Bose. Zákazník má tak k dispozícii 13 reproduktorov a 2 subwoofery.

Novinka bude mať v príplatkovej výbave niekoľko asistenčných systémov, ktoré neboli doteraz v Renaultoch dostupné. K dispozícii bude aktívny tempomat fungujúci do rýchlosti 200 km/h, detekcia dopravných značiek, varovanie pred nechceným vybočením z jazdného pruhu alebo grafický head-up displej.

Renault Talisman Renault Talisman

Renault sa nevzdal myšlienky štyroch riaditeľných kolies a tak bude mať Talisman v príplatkovej výbave systém 4Control. Tento systém zmení bežný automobil na vozidlo s výnimočnými jazdnými vlastnosťami.

Na pohon budú slúžiť najmodernejšie zážihové a vznetové motory. Všetky motorizácie spĺňajú emisnú normu Euro 6. Zážihové pohonné jednotky budú v ponuke 2, slabšia s výkonom 110 kW (150 k) a silnejšia s výkonom 147 kW (200 k).

Vznetové motory dCi budú mať výkon 81 kW (110 k), 96 kW (130 k) a 118 kW (160 k). Zážihové pohonné jednotky a najsilnejší diesel budú spojené výlučne s automatickou dvojspojkovou prevodovkou EDC. Tá bude za príplatok tiež pre slabšie vznetové motory, ktoré budú štandardne spojené so 6-stupňovým manuálom.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov